Джани Инфантино: Не е нужно да ме обичате, обожавайте ме

Джани Инфантино отговори на критиките, след като беше преизбран за президент на Международната футболна федерация (ФИФА). Пред RMC Sport той каза: „Не разбирам защо някои журналисти са толкова ядосани. Не е нужно да ме обичате, обожавайте ме. Моля ви да се придържате към фактите. Когато говорим за корупция, говорим за сериозни обвинения”, каза той и добави, че е получил над 200 писма в подкрепа на кандидатурата си преди изборите.

Инфантино говори и за финансовата политика на организацията. „Някой каза, че ФИФА е Робин Худ на футбола, но ние не ограбваме богатите, за да даваме на бедните. Ние печелим и даваме на богатите и бедните“, каза той.

Преди два дни Инфантино бе избран за трети път за президент на ФИФА. Новият му мандат е до 2027 г. Той ръководи организацията от 26 февруари 2016 г. През юни 2019 г. е преизбран за втори мандат.

През юли 2020 г. срещу функционера е образувано наказателно дело. Той е обвинен в подбудителство към злоупотреба с власт, нарушаване на служебната тайна и възпрепятстване на разследването.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт