Джокович на път да предизвика дипломатически скандал, ядоса албанци с "Косово е сърцето на Сърбия"

Новак Джокович започна битката за 23-ия Големия шлем в кариерата си. Той се наложи в първия кръг на Ролан Гарос срещу американския тенисист от сръбски произход Александър Ковачевич, когото победи с 6:3, 6:2, 7:6. След мача Новак написа на камерата, че Косово е сърцето на Сърбия заедно с посланието „Спрете насилието“, като по този начин подкрепи сръбския народ в Косово, който в момента търпи терора на така наречените косовски власти.

Сръбският вестник "Телеграф" обяви, че сърбите в северната част на Космет са преживяли нахлуването на т.нар на специални части на косовската полиция, където албанските кметове са окупирали общините, в които управляват сърбите, и дори са свалили сръбското знаме и поставили знамето на Косово. При насилствения акт са ранени 10 души.

Ситуацията в Космет продължава да е напрегната.

Новак Джокович идва от Косово и Метохия и често е помагал на хората и манастирите в южната сръбска провинция, а наскоро изяви желание децата му да бъдат кръстени в някое от светилищата в Космет. 

Ходът на Джокович зарадва Сърбия, но не беше приет с добро око от албанците.

Най-влиятелната медия в Косово "Коха диторе" веднага публикува тази новина със заглавие "Посланието на Джокович срещу Косово след триумфа на Откритото първенство на Франция". "Това не е първият път, когато Джокович подкрепя подобни неща срещу Косово, които сръбските фенове показват на почти всеки спортен мач", се казва в новината. 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Извън терена