Джокович успя да заформи скандал и на "Ролан Гарос", вече има отказал се от "Уимбълдън" заради липсата на точки

Новак Джокович записа първата си победа на "Ролан Гарос" в първия кръг, а след това успя да заформи скандал. Той не е съгласен, че й загуби 4000 точки "заради политика и бюрокрация".

ATP няма да присъжда точки на турнира от Големия Шлем Уимбълдън, където сърбинът защитава  цели 2000 точки, а преди това загуби същия брой и от Australian Open заради липсата на ваксина и депортирането му от Австралия.

„Можеха да замразят точките, можеха да преговарят, за мен, разбира се, това е проблем, защото тази година останах без възможност да защитя 4000 точки. От друга страна се радвам, че тенисистите се обединиха и ще покажат на Уимбълдън, че прави грешка. Ще загубя 4000 точки тази година без възможност да ги защитавам, заради Australian Open и Уимбълдън. Това е само заради политика и бюрокрация", обяви Джокович. 

В същото време на неговия словесен протест стана ясно, че вече има един отказал се от участие в "Уимбълдън" тенисит заради липсата на точки. Люка Пюй обяви, че няма да участва в турнира.

„Не съм съгласен с това решение на АТР. Разбирам разочарованието на руските тенисисти и несправедливото отношение към тях. Те не са виновни. Сега обаче ситуацията стана несправедлива за 240 вместо за 12. Първоначално реших да не играя. След това си помислих: „Не може да не участвам, все пак това е част от Големия шлем“. Сега обаче съм сигурен, че няма да играя на „Уимбълдън“, обяви Пюй.

28-годишният французин през миналата година отпадна в първия кръг на Откритото първенство на Великобритания, след като беше елиминиран от представителя на домакините Камерън Нори. 

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Извън терена