Джошуа: Аз съм здрав като скала

Британският боксьор Антъни Джошуа увери бъдещия си съперник Олександър Усик, че се намира в отлична физическа форма преди дългоочаквания сблъсък между двамата тази събота в Лондон. Украинецът, за когото това ще бъде едва трети двубой в тежка категория, изрази съмнения си относно физическото състояние на световния шампион, на които Джошуа отговори: "Слушай, здрав съм като скала. Силен съм, добре съм с теглото. Изобщо не се фокусирам върху теглото си. Това е просто обучение. Просто се вложих в работата".

Носителят на три от четирите пояса в категорията направи и сравнение между Усик и Анди Руис-младши, който пръв нанесе загуба на британеца на профи ринга. "Това са различни противници и се подготвях различно за всеки. Те са свикнали да се движат много по ринга. Учих бокс и за това, което работи за мен, затова теглото не е приоритет", допълни Антъни Джошуа.

Мачът на "Тотнъм Хотспър Стейдиъм" в събота вечер ще противопостави един срещу друг двама олимпийски шампиони от Игрите в Лондон през 2012 година, като тогава Джошуа грабна златото при свръхтежките, докато украинецът го стори в тежка категория.

Залогът на сблъсъкът ще бъдат трите шампионски пояса на Антъни Джошуа, който при победа е твърде вероятно да се изправи срещу Тайсън Фюри в спор за званието "абсолютен световен шампион" в тежка категория.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт