Доналд Тръмп получил 5 млн. долара за участие в Кеч мания, забранил да искат от него да си бръсне главата (ВИДЕО)

Разследването за предполагаемото отклоняване на капитал на кеч организацията WWE за подкуп с цената на мълчанието на няколко служители, които са имали взаимоотношения с Винс Макмеън, разкри подробности за други плащания. На 9 август беше публикуван доклад, който разкрива, че Винс Макмеън е използвал 5 милиона долара, а The Wall Street Journal разкри, че те са били отпуснати на Фондация Тръмп, организация на бившия президент на Съединените щати и член на Залата на славата на WWE Доналд Тръмп. В доклада се твърди, че Макмеън е платил 5 милиона долара благотворителни дарения на фондация Donald J, която вече не съществува. В замяна Тръмп направи няколко телевизионни изяви в шоуто Кеч мания между 2007 и 2009 г. Според доклада Тръмп е получил плащане от четири милиона долара за появата си на WrestleMania 23 и още един милион долара за появата си в Monday Night Raw през 2009 г. Тръмп получил и лични хонорари, които възлизат на 1,1 милиона долара.

Въпросът, който мнозина задават, е дали това плащане е извършено по неправомерен начин. Адвокат на WWE каза пред Wall Street Journal, че плащанията към Тръмп е трябвало да бъдат отчетени като бизнес разходи, тъй като Макмеън е основният акционер и тези плащания са облагодетелствали компанията.

Докладът отбелязва, че Тръмп е накарал своя екип да прегледа договора, който е подписал за WrestleMania 23, за да гарантира, че при никакви обстоятелства няма да го накарат да си обръсне главата. 

Трябва да се помни, че Тръмп беше част от "Битката на милиардерите" срещу Винс Макмеън, където и двамата бяха представени от двама бойци, на които заложиха публично - Умага и Боби Лашли. Губещият трябваше да си обръсне главата. Умага загуби и Макмеън беше принуден да обръсне косата си на живо.

Винс Макмеън обяви пенсионирането си като главен изпълнителен директор на WWE преди няколко седмици. Официално това ще влезе в сила на 24 август 2022 г., което съвпада с неговия 77-ми рожден ден.Макмеън ще се оттегли от публичната сцена, след като беше оповестена информация за плащания към бивши негови служители, за да се запази мълчание за отношенията им с председателя.
Трябва да се помни, че WWE е свързана с Доналд Тръмп от 1980 г. дъщерята на Винс Макмеън Линда напусна поста си в WWE, за да се посвети на политическата си кариера точно през 2009 г. Накрая тя влезе в правителството на Съединените щати като ръководител на администрацията на малкия бизнес малко след пристигането на Тръмп в Белия дом в края на 2016 г. След две години Линда напусна поста и продължи да председателства републикански „Super PAC“, комитет за политически действия в подкрепа на партията на Доналд Тръмп.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Извън терена