Драго Симеонов навърши 64 г., за да разкаже за пенсионните фондове

Драго Симеонов се състари с 18 години за 1 ден. Водещият на следобедния блок по Дарик радио публикува клип в социалните мрежи, в който е видимо остарял. Учудените му последователи разбраха, че става дума за deep fake монтаж, с който Симеонов се е състарил, за да им разкаже как вижда пенсионните си години.


Метафората с остаряването за един ден идва, за да напомни, че времето минава бързо и трябва да мислим за третата си възраст, докато сме млади и активни, за да бъдем максимално независими в старините си.

По-голямата част от българите неглижират въпроса за пенсионното си осигуряване и дори не използват правото си да изберат своя задължителен допълнителен фонд.

Вдъхновението за клипчето Драго получил, когато се е замислил за своето пенсиониране. Направил проучване и разбрал, че се осигурява в Алианц България. Така попаднал на портала My Pension, регистрирал се, разгледал какво има по индивидуалната си партида и се размечтал какво може да направи с тези пари. Така стигнал до идеята за клипчето, с което искал да  призове всички да се замислят за пенсионната си възраст.  

Откритието на Драго е, че в портала My Pension всеки клиент на ПОД Алианц България може да види колко средства са се натрупали по всеки един от пенсионните му фондове, колко лични вноски е направил, колко са внесли работодателите му, кога може да се пенсионира, както и точно кога и колко от натрупаните средства може да изтегли. Ако се осигурявате в Алианц България или се преместите там, на ваше разположение ще са всички движения, възможността да променяте вноската си, както и да определяте и променяте използващото ги лице. 

С My Pension всичко ти е на едно място, а линк към портала можеш да намериш тук: Allianz My Pension

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България