Двугодишни забрани за „сини“ биячи

Sportal.bg

Двугодишни забрани получиха част от привържениците на „Левски“, арестувани след меле помежду си. Грозният инцидент между две от водещите фракции на „сините“ се разигра по време на двубоя с „Ботев“ (Пловдив), загубен с 1:2. В секундите преди втория гол на Атанас Илиев от домакините десетки фенове на „Ултрас Левски“ и „София Запад“ се сбиха, а в суматохата имаше и летящи предмети и седалки. Наложи се намесата на полицията, арестувала общо 42 души.

Още днес те бяха съдени по бързата процедура, а делата продължиха през целя ден. Първите присъди бяха по 2 години без право на посещения на спортни прояви, както и общественополезен труд между 60 и 120 часа. Всички задържани пък бяха от фракцията „Ултрас Левски“, която на домакинските мачове е в Сектор „А“, възможно най-далеч от Сектор „Б“, където е „София Запад“. Напрежението между двете фракции тлее вече повече от 3 години, когато отново имаше бой в агитката на „сините“. Оттогава двете фракции рядко са настанявани в един сектор, за да не се стига до напрежение. От ръководството на клуба на няколко пъти опитаха безуспешно да потулят враждата, а в последните месеци двете фракции често даваха изявления, ясно показвайки, че гледат в различни посоки. Не липсват и обвинения помежду им.

От „Ултрас Левски“ определиха случая като провокация, а адвокат Йордан Топалов, член на организацията, попита защо няма арестувани от „София Запад“.

Коментари

Задължително поле