Eвропейските граждани под 30 години може да получат двугодишна виза за Великобритания след Брекзит

Снимка: Архив

Мигрантите от Европейския съюз под 30 години, може да получат двугодишна виза, даваща им правото да живеят и работят във Великобритания, според планове, обмисляни от правителството на Обединеното Кралство, пише The Telegraph.

На консултативния съвет по миграцията, независим орган, е било поръчано, от правителството, да разгледат каква ще бъде икономическата цена и евентуалната печалба от мигрантите от ЕС и да изучат потенциални варианти за граничен контрол след Брекзит.

В свое съобщение, комисията е предположила, че Великобритания може да последва подхода на Нова Зеландия, Австралия и Канада и да даде преференциален статут на мигранти между 18 и 30 години.

„В съобщението пише, че „Има ред причини за това – по-младите мигранти, имат пред себе си по-дълъг трудов живот и затова имат по-голям шанс да допринесат положително за публичните финанси, освен това, се предполага, че те могат да бъдат асимилирани по-успешно.“

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете