Eлектронното таксуване в Пловдив тръгва пилотно от 1 март

Електронното таксуване в Пловдив тръгва пилотно от 1 март по три линии на градския транспорт под тепететата – тези с номера 93, 25 и 113, съобщи ресорният за транспорта зам.-кмет Златин Велев. Той уточни, че започва поетапна замяна на сегашните кондуктори с контрольори, като първите четирима от тях ще бъдат назначени от 1 март. Във всички автобуси в Пловдив ще бъдат разлепени листовки, които да обяснят процеса на издаване на електронен билет.

Eлектронното таксуване в Пловдив тръгва пилотно от 1 март

Автоматите работят само с точни пари и не връщат ресто. Контрольори ще следят за издаването на електронни билети и ще санкционират нередовните пътници. Глобата ще е в размер на 20 лв., а при отказ да се плати веднага се съставя акт за 100 лв. „Въз основа на анализ как системата се приема от пътниците, тя ще бъде въведена и по останалите линии с изключение на 13-те, за които в момента тече конкурс“, допълни зам.-кметът Велев.

От Община Пловдив признаха за възникнал проблем с издаването на преференциалните карти за ученици, студенти, пенсионери и инвалиди, за които се изисква подпис на притежателя им и да бъдат заведени в регистър. „Чакаме становището по този казус на Министерството на транспорта. Там вече сме изпратили цялата документация по проекта заедно със свидетелството от Националния институт по метрология и технически надзор, че успешно са приключили всички тестове на електронната система за продажба на билети в градския транспорт“, каза още зам.-кметът Златин Велев.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.