Eмили Ратайковски: Обичайте телата си

Британското бижу е по-секси от всякога

Голотата е част от професията

Дейвид Финчър е гениален режисьор

По отношение на храната – аз съм месоядна. Наистина харесвам месото, жадувам за желязото, което се съдържа в хубавия стек. Не съм от хората, които ще видите да хапват салата

Лично аз съм много против прахосването на пари за абсурдно скъпи стоки. Мога да дам определени пари за обувки, палто и чанта, но дотук. Няма как да извадя хиляда долара за пуловер, който ще облека два пъти.

Актрисата и топ модел Eмили Ратайковски е скандално сексуално атрактивно британско бижу с излъчването на класно карнално изкушение. Тя притежава едно от най-горещите тела в шоубизнеса и в момента извършва плавен преход от модната индустрия към киното. Ратайковски продължава да бъде позната най-много с разкошните си фотосесии и с обстоятелството, че обожава да показва превъзходната си физика. Ратайковски се съблича редовно и няма проблеми с голотата. Тя има над 20 милиона последователи в социалната мрежа „Инстаграм“, а интересът на филмовите продуценти и студия към нея расте прогресивно. Емили се снима в реклами, музикални клипове, сериали и филми. Преди четири години тя получи възможност да се докаже с роля в световния трилър хит на големия Дейвид Финчър „Gone Girl“, където влезе в образа на по-младата и палава любовница на персонажа на Бен Афлек. Сега тя гледа напред и очаква нови сериозни предложения за качествени екранни изяви. До края на годината трябва да са готови още поне два проекта с нейно участие.

-Емили, Вие имате огромно влияние в социалните мрежи - над 20 милиона последователи в „Инстаграм“. Как се отразяват новите технологии на шоубизнес динамиката в днешно време?

-Социалните мрежи и глобалният достъп до Интернет промениха всичко. Бизнесът моделът е драматично различен. Всеки вече култивира своята онлайн персона, изгражда си виртуален образ. Аз също гледам да се възползвам от динамичните промени. Майсторка съм на селфитата.

-Как реагирахте на световния успех на трилъра „Gone Girl“, в който получихте важна роля?

-Беше невероятно преживяване – вълнуващо и сюрреалистично. Дейвид Финчър е гениален режисьор. Да се снимам при него за мен е равносилно на години уроци в кино университет. Той е изключителен майстор. Винаги ми е бил един от любимите режисьори – обожавам „Седем“, „Играта“ и „Боен клуб“. Когато получих възможност да участвам в „Gone Girl“ бях на седмото небе и дълго време не слязох от него. Много се надявам някой път пак да работя с него и с подобен екип като цяло. Всички хора от продукцията бяха връх на професионализма. Поради това и резултатите на филма изобщо не ме изненадаха, но все пак ме развълнуваха.

-Какви партньори харесвате?

-Привличат ме хора, които се чувстват сигурни в кожата си, уверени са в нещата, които вършат и говорят и не изпитват постоянната нужда да се извиняват и оправдават.

-Вие се определяте като феминистка. Какво означава за Вас движението на жените в днешната му форма?

-Всяка жена, независимо дали се чувства комфортно с термина „феминизъм“, най-вероятно иска да има равни права с мъжете. За мен това е феминизма – равноправие, а не превъзходство или доминация.

-Вие обичате да изразявате свободно своята сексуалност и имате множество голи снимки и еротични сцени в киното и телевизията. Много други звезди не го правят и не участват във филми, които изискват от тях да се събличат. Кое Ви мотивира да се разкривате по-подобен начин?

-За мен голотата е част от професията. Хората не трябва да се срамуват от телата си. Бих казала на всички: Обичайте телата си! Няма нищо по-естествено от голотата. Определението „секси“ не е лошо нещо. Да си секси е форма на себеизразяване, форма на красота. Женските тела трябва да бъдат празнувани от обществото, но е важно и да знаем къде е границата, отвъд която започва експлоатацията. Аз израснах в Сан Диего, Калифорния, където през лятото буквално живеех в банския си костюм. Постоянно бях на плажа. За мен банският беше ежедневен дрескод. Още оттогава се чувствам комфортно с малко дрехи или без дрехи. Също така съм модел от тийн годините си. Майка ми е професор по английски, интелектуалка и феминистка. Тя ми даде необходимата мотивация да бъда уверена по пътя на личното си себеизразяване и по отношение на собствената си сексуалност. Тя искаше да се чувствам добре в тялото си, да празнувам женствеността си без да се извинявам или срамувам. Мисля, че именно това нейно отношение се оказа ключово за моята кариера на модел. В света на киното може да бъде малко по-различно. Ако си секси актриса е по-трудно да получиш предложения за сериозни роли. Постоянно ти предлагтат едни и същи стереотипни сценарии. Хората в този бизнес понякога мислят като стадо овце.

-Имате критични изказвания към консуматорското общество. Кое не Ви харесва в днешната шопинг култура?

-Лично аз съм много против прахосването на пари за абсурдно скъпи стоки. Мога да дам определени пари за обувки, палто и чанта, но дотук. Няма как да извадя хиляда долара за пуловер, който ще облека два пъти. Но в Интернет и по магазините е пълно със скандално скъпи дрехи, които се купуват като топъл хляб. За мен това е абсурдно, никога няма да го разбера.

-Как прекарвате свободното си време?

-Обичам да си стоя сама вкъщи. Когато се върна от работа изморена просто са пльосвам на дивана и релаксирам, гледам през прозореца, пускам си „Игра на тронове“, качвам се на покрива или започвам приготовленията за вечеря. Понякога си пускам някаква музика за фон, обикновено поп песни, но след известно време те се изчерпват. Истината е, че нямаме особено хубави поп песни.

-Имате ли някакви тайни за поддържането на страхотна физическа форма?

-Спортувам много, разбира се, това е едно от най-важните неща – движението. Трябва да кажете не на застояването и постоянното взиране в екраните на телефони, таблети и телевизори. По отношение на храната – аз съм месоядна. Наистина харесвам месото, жадувам за желязото, което се съдържа в хубавия стек. Не съм от хората, които ще видите да хапват салата.

Коментари

Задължително поле