Eтиен Леви грабна приза "Вазовски мустак" за 2017 г.

Етиен Леви

Известният наш музикант и певец от еврейски произход Етиен Херцел Леви е тазгодишният носител на приза "Вазовски мустак", който му беше връчен през уикенда по време на големия Старопланински събор "Да стоплим сърцата с вино и любов" на Манастирската поляна край Сопот.

59-годишният бивш солист на вокална група "Трик" и участник в десетки забавни програми, шоу ревю спектакли, концерти, радиопредавания и мюзикъли е бил предпочетен от тричленно местно жури от Сопот в конкуренцията на колегата си от легендарната рок група "Щурците" Кирил Маричков и тв журналиста Кеворк Кеворкян. Така Етиен Леви се нареди до цял куп известни българи като актьора и театрален режисьор Красимир Ранков, покойния тв водещ Димитър Цонев и хирурга от "Пирогов" д-р Стоян Сопотенски, носители на титлата "Вазовски мустак" в предишните издания на надпреварата.

Кметът на Сопот Деян Дойнов и съгражданите му пък останаха приятно изненадани от факта, че новият носител на приза за най-хубав Иванвазовски мустак се оказа далечен роднина с Патриарха на българската литература по майчина линия. Етиен Леви разказа, че момиче от майчиния му род Теневи от Казанлък се била омъжила преди години за племенник на Иван Вазов на име Димитър.

Коментари

Задължително поле