Емеляненко не усетил боя с Тарасов, припомни си среща с Путин

Руският боец ​​в смесените бойни изкуства (ММА) Александър Емелианенко сподели мнението си за битката с блогъра Артьом Тарасов, съобщи Match TV. 40-годишният Емелианенко отбеляза, че не се е подготвял сериозно за боя. „Всъщност ми писна да бягам. Не си ме ударил нито веднъж”, обърна се той към противника си. Той също призна, че не се интересува от втори двубой с Тарасов. На 18 септември Емелианенко спечели с единодушно съдийско решение в битка по правилата на бокса, която продължи три рунда. Емелианенко обеща да спечели още в първия, но не успя да го стори. Той обяви, че смята, че съперникът му напразно е изоставил боксовите ръкавиците.

Емелианенко вече се представи в изложбен боксов мач и през ноември 2019 г. той нокаутира пауърлифтъра Михаил Кокляев.

Руският боец припомни и своя среща с президента Владимир Путин в интервюто за Match TV. "Не вечеряхме толкова, колкото говорихме. Дори не ядохме, на масата имаше студени мезета. Някои от чужденците си поръчаха алкохол, но решихме да не се провокираме. Те пиха вода пред Владимир Владимирович“, каза Емелианенко. Боецът призна, че не е искал нищо от президента. „Разбрах, че той има достатъчно грижи и без мен“, добави той. Срещата се е състояла след турнира Бодог през 2007 г.

За последен път преди битката с блогъра Тарасов Емелианенко се би през лятото на 2020 г. Тогава той загуби от Магомед Исмаилов в професионална битка по правилата на ММА.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт