Ето го новия екип на "Левски" (СНИМКИ)

Ръководството на "Левски" показа новия екип на тима за сезон 2019/20. Легендарното "Л" се завръща на фланелките. През последните пет сезона "сините" играха с емблема на гърдите. Новият генерален спонсор 7777.bg  вече е брандиран.

 

"Левски" ще играе с три различни екипа през новия сезон. Любопитното е вкарването на третия резервен, който е в черно.

"За първи път буквата "Л" се използва на екипа през далечната 1924 година в един от мачовете срещу "Ромкомит" - обясни Илия Христов от сдружението "Сини Сърца". - Много ясно се вижда в този вестник от 1924 година на снимката това. "Л"-то винаги е било неразривна част от историята на клуба, като още от 1919 година насам го има в емблемата."

"Поздравления за избора на дизайн на екипите за новия сезон. Всички виждате жълто-червената ивица в долната част на фланелката. Това са и цветовете на първите екипи, закупени през периода 1913-14 година. Казвам 13-та без да навлизам в детайли и да обяснявам кога е основан "Левски". Другото е, че отвътре има първия печат на клуба, на който е написан "Шести софийски клуб". Това ще бъде едно добро начало, защото, както ви казах, човек, който не си знае историята, е без бъдеще. Може да се перефразира същото и за един клуб."

Коментари

Задължително поле