Отмениха бедственото положение в Карлово

Грипна епидемия и в Благоевград

Путин се потопи в ледените води за Богоявление (СНИМКИ)

Седем пострадали при нападение с брадва в Руско училище

Енергийният министър призова бизнеса да сезира КЗК, ако има данни за картел за цената на тока

Автомобил блъсна пешеходец в Търново

Горски педагози преподават в градини и школа

МВР хвана измамници, събирали дарения от името на зам.-министър

Проф. Пимпирев: Резките промени на времето влияят на климата на Антарктида, тази година почти няма сняг

Премиерът на Косово: Само ние имаме юрисдикцията да разследваме убийството на Оливер Иванович

Близо 7500 участници ще събере 27-мото издание на фестивала „Сурва“

Движението при км 262 на АМ „Тракия“ при с. Кермен в посока Бургас се извършва в изпреварващата лента заради ремонт

Григор Димитров пречупи Рубльов в четири сета

Полицията издирва мъж във връзка с тежко криминално престъпление

Митничари се правят на купувачи на ракия Съставиха 1000 лв. акт на шуменец

EVN дари оборудване и пиезопътека за зелена класна стая в горски парк „Амзово“ край Смолян

В горски парк „Амзово“ край Смолян днес беше представен проект, в рамките на който EVN България подкрепи изграждането на фотоволтаична система за образователни цели и демонстрационна пиезопътека за зелена класна стая, съобщиха от централата на електродружеството в Пловдив.

EVN дари оборудване и пиезопътека

Фотоволтаичната система осигурява автономно захранване с енергия на класната стая, а пиезопътеката нагледно и по забавен начин демонстрира превръщането на механичната енергия в електрическа. На представянето присъстваха  Станислава Николова, ръководител на проекта от сдружение „Fun in the Mountain“, което стои зад реализацията на парк „Амзово“, Робърт Дик, председател на УС на EVN България, Калина  Трифонова, зам.-председател на компанията,  Костадин Величков, изпълнителен член на съвета на директорите на EVN България Електроразпределение, Андриян Петров, зам.-областен управител на Смолян и Марин Захариев, зам.-кмет на община Смолян.

Новото оборудване в горски парк „Амзово“ ще подобри условията за обучение на деца от региона, които посещават зеленото училище. В рамките на програмата са изработени и обучителни материали за рационално използване на енергията. „За нас е важно, че с подкрепата си за този проект можем да съчетаем темата за енергийна ефективност с образование“, коментира Робърт Дик. Проектът в парк „Амзово“ е част от програмата „EVN за България“, в рамките на която компанията подкрепи 4 обществени проекта в Югоизточна България от 77 кандидатури. Общата стойност на четирите проекта е 41 500 лв., а „EVN за България“ е предоставила над 38 000 лв. от средствата. Другите осъществени проекти са:

– подобрение на средата в сградата на Школа по изкуствата „Емануил Манолов“ към Народно читалище „Искра 1860“ в Казанлък;

– мерки по енергийна ефективност в детско отделение на МБАЛ „Пловдив“;

– смяна на дограма и нова електрическа инсталация в Център за социална рехабилитация и интеграция за деца и младежи с увреждания в Пловдив, изпълнени от сдружение „Паралелен свят“.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.