Край на схемата с фиктивни строежи (Обзор) Премахваме законовите вратички, позволяващи да се продават жилища в постройки, които не покриват изискванията

Амортизация на апартамент, отдаван под наем

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 14 ноември 2019

Екатерина Захариева представи възможностите за бизнес с България пред правителството на Намибия

Банков шеф обра трезора и избяга

Предлагат по-висок акциз за цигарите Автоматите на самообслужване без касови бележки

Слагат БДС на ръжения и пълнозърнестия хляб

Един лев за преглед при джипито да плащат децата Предлагат повишаване на цените на 220 клинични пътеки

„Тесла” избра Берлин за първия си завод в Европа Мъск обяви предстоящия строеж на “Гигафабрика 4”

Два случая на африканска чума по свинете в Разградско

Прокуратурата протестира оправдателната присъда спрямо стоматолога, обвинен за причиняване на смъртта на 14-годишно дете

Демет Йоздемир искала да стане адвокат

Правителството отпусна 24 млн. лв. за борба с бедствията

Михайлов титуляр срещу Парагвай

БЧК: Изгубената край Мальовица жена е починала от травмите си след падане

EVN посреща щъркелите с 242 нови платформи за гнезда по eлектрическите стълбове

гнездо, щъркел

EVN ше посрещне тази пролет щъркелите с 242 нови платформи за обезопасяване на гнездата, разположени на стълбове от електроразпредителната мрежа на дружеството в Югоизточна България. С новите платформи техният брой нарасна на 2132, монтирани от старта на кампанията за предпазване живота на щъркелите у нас през 2009 г.

Стълбовете от електроразпределителната мрежа са предпочитано място от щъркелите, като често техните гнезда са в непосредствена близост до проводниците. В много случаи това е предпоставка за аварии и инциденти, отразяващи се фатално на птиците и причиняващи щети и прекъсвания по мрежата. Чрез поставянето на предпазни платформи гнездата се повдигат на разстояние от около 1 метър от проводниците. По този начин се предпазва животът на птиците и се намалява потенциалната опасност от подпалване на гнездата, тъй като металните платформи не им позволяват да пропадат между проводниците на електрическата мрежа. Обезопасяването се извършва преди пролетната миграция на птиците и в срок, одобрен от МОСВ – до 1 март. Инициативата на EVN за монтиране на платформите е съгласувана с РИОСВ (регионалните инспекции по околна среда и води).

За периода от 2010 до края на 2016 г. EVN e е монтирало също и 11 324 бр. защитни изолации, с които са обезопасени 3653 електрически стълба и е намален рискът от късо съединение за птиците, кацащи на електропроводите, и аварии по мрежата и прекъсване на захранването за клиентите.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.