Путин се заема с жизнения стандарт на руснаците В тв обръщение президентът обяви приоритетите за 4-ия си мандат

ЕС изрази пълната си подкрепа за френския народ след терористичното нападение

Лида, Мартин и призраците Излиза книга за приключенията на духчето Йойо

Москва: Великобритания и САЩ въвличат европейските страни в антируска кампания

Бивша плеймейтка разказа за афера с US президента Карън Макдугъл се извини на първата дама Мелания

Престолонаследникът на Саудитска Арабия ще посети България

„Омония“ съди Петев за 576 хиляди евро

Кавани вкара на Чехия с ножица (ВИДЕО)

Одобрен е проектът за ремонт на спортна зала „Сава Величков“ в Търново Обектът ще бъде обновен с 212 324 лева по „Красива България“

Кметове поискаха оръжие от МВР, министър Радев отговори: Абсурд!

Апелативният съд в Търново остави под домашен арест шефът на здравната каса в Ловеч

Кралев участва в среща за решаване на проблемите между ФИБА и Евролигата Обсъждат как да се постигне синхронизация на календарите на двете организации

Туск: В понеделник ще има мерки по случая „Скрипал“ срещу Русия

Остава в сила бедствената ситуация във Видинско

Бургаската полиция взема мерки срещу “Син кит”

EVN чака нови цени на тока след 7 април

Изображение: evn.bg

Предвид очакваното решение на КЕВР (Комисия за енергийно и водно регулиране) за нови цени на тока от 7 април (петък) EVN предоставя възможност на своите клиенти в Югоизточна България сами да отчетат електромери и да предоставят данните на дружеството. Самоотчитането е само по желание на клиентите и не отменя регулярния месечен отчет на електромерите от страна на дружеството.

Клиенти, които желаят да се възползват от тази възможност, следва да попълнят показанията на електромерите си на 7 април в декларация, която се предоставя и попълва в EVN офис. Приемане на декларациите ще се извършва от 7 до 11 април включително.

При попълването се посочват ИТН (измервателна точка номер) и клиентски номер, които фигурират във всяка една фактура. Желателно е клиентите да оставят и актуален телефон в случай на грешно подадени показания. На база на предоставените данни от самоотчета дружеството ще фактурира консумираната електроенергия до 6 април по стари цени, а от 7 април – по новите тарифи, определени от КЕВР. За всички клиенти, които не пожелаят да отчетат сами електромерите си към 7 април ще важи следният принцип, прилаган при смяна на цени:

– Количеството консумирана енергия по стари цени ще се изчислява като произведение на броя на дните от датата на отчитане до 6 април 2017 г. включително по средната дневна консумация на клиента за пълния отчетен период;

– Количеството консумирана енергия по нови цени ще се изчислява като произведение на броя на дните от 7 април до датата на отчитане през април 2017 г. пак по същата средна дневна консумация за пълния отчетен период.

Общият брой на дните в отчетния период отговаря на нормалния месечен период на отчитане за всеки клиент, като се запазват регулярните срокове на отчитане. Както при всяка смяна на цени, информацията за консумацията в следващите фактури ще бъде разделена на 2 отделни периода – потребление по стари цени до 6 април включително и потребление по нови цени от 7 aприл.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.