Федерер и Надал покориха Алпите (ВИДЕО)

Тенис легендите Рафаел Надал и Роджър Федерер се появиха заедно в новата рекламна кампания "Core Values" на марката "Louis Vuitton". Снимани на заснежен планински връх, символите на тениса бяха избрани за лица на марката - партньор на Олимпийските и Параолимпийските игри в Париж през 2024 г.
Всичко е заснето на заснежен планински връх в Доломитите, планинска верига, разположена в североизточната част на Италия.

Доломитовите Алпи са дял на Алпите. Те се простират южно от централното било, в североизточната част на Италия на териториите на провинциите Белуно, Болцано, Южен Тирол и Тренто. Името идва от минерала доломит, който съдържа магнезий, желязо или манган, а планините са кръстени така на френския геолог и минералог от ХVІІІ в. Деода дьо Доломю. Всъщност връзката между този французин и Доломитите е по-пряка – именно с пътуването си в тях той извършва повечето си важни открития. Те са съставени главно от този вид скали, което им придава особен външен вид. Ето защо са наричани също Бледите планини.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Извън терена