Fibank проведе среща с миноритарните акционери

На 14 септември 2017 г. бе проведена поредна среща на ръководството на Fibank (Първа инвестиционна банка) с миноритарните акционери на банката, съобщиха от компанията.

Редовните срещи с миноритарните акционери се провеждат от 1 февруари 2016 г. и са част от политиката на Fibank по стриктно прилагане на международните стандарти в доброто корпоративно управление, утвърдени от Международната финансова корпорация (IFC), която е партньор на банката от 2010 г.

На срещата присъстваха  Неделчо Неделчев, Главен изпълнителен директор (CEO) на банката, Светозар Попов – Главен директор Риск (CRO),  Севдалина Василева, Главен директор ритейл (CRBO) и Живко Тодоров, Главен финансов директор (CFO).

Ръководството на Fibank представи пред миноритарните акционери финансовите резултати към 30 юни 2017 г. Банката постига стабилно ниво на приходи и добра възвращаемост на активите.

Към 30 юни 2017 г. печалбата на Първа инвестиционна банка преди обезценка и данъци е в размер на 86 млн. лв., а нетната печалба е 43.5 млн. лв. За първите шест месеца на 2017 г. нетният лихвен доход е в размер на 130 млн. лв. и нетният доход от такси и комисиони е 51.2 млн. лв.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете