Правната комисия гласува на първо четене промените в антикорупционния закон

Третокласнички от Елена спечелиха полицейски конкурс

Няма да спират водата в община Кубрат 3,1 млн. лв. трябва да бъдат погасени до края на 2019 г.

Спецпрокуратурата поиска „задържане под стража“ за Голямата Бирма

Откриха 25 нови военни паметници в Пиринско

Кандидатурата на Ивайло Иванов за главен секретар на МВР е съгласувана с президента, заяви Младен Маринов

Стрелецът от Страсбург е бил осъден за първи път на 13-годишна възраст До десетата си година вече е имал престъпно поведение

Меркел: Лидерите на ЕС нямат намерение да променят споразумението за Брекзит

Ученик краде от кутия за дарения

Двама мъже и девет дами в топ 10 на „Спортист на годината“

Доналд Тръмп използва стрелбата в Страсбург, за да настоява за построяването на гранична стена с Мексико

Григор и Агаси се състезават с „ламборгини“

Нови три случая на вирусен хепатит в Пернишко, сред заболелите има и 10-годишно дете

Тодор Неделев: В България ще играя само за „Ботев“ (Пд)

49 акта за седмица по пътищата в Несебър

Fibank с най-голямо доверие сред българите На второ място е ЦКБ, а на трето – Общинска банка

92% от потребителите на Fibank имат доверие в банката.

Печалбата на банките е 515 млн. лв.

Fibank е банката с най-голямо доверие сред потребителите, показва проучването “Доверие в банките. Потребление на банкови услуги”, проведено през май 2018 г. от агенция Instant Panel Technologies.

Финансовата институция е посочена от 54% от анкетираните, на второ място е ЦКБ с 48%, а на трето – Общинска банка – с 40%.

92% от потребителите на Fibank имат доверие в банката. ДСК е най-известната и разпознаваема финансова институция сред опериращите в България банки – 30% от респондентите я посочват като първа асоциация за марка в сектора.

Запазва се класацията от миналата година за топ 5 на банките, сред които са Fibank, Пощенска банка, Уникредит Булбанк и ОББ.

Данните от анкетата сочат, че сливането на СИБАНК с ОББ под марката “ОББ” към момента не се отразява значимо на ОББ в класацията Тop of mind. Отново същите банки са в челната класация по стабилност, според представите на потребителите.

Междувременно данните на БНБ отчетоха, че печалбата на банковата система към 31 май е 515 млн. лв. при 526 млн. лв. за петте месеца на миналата година. През миналия месец активите й се увеличават с 0,8% (771 млн. лв.) до 98,5 млрд. лева в резултат от прираста при депозитите и балансовия капитал.

Домакинствата са взели кредити за 790 милиона лева, което е ръст с 3,9%. Увеличават се и кредитите за други финансови предприятия – с 3,4% или с 84 млн. лв. Минимален спад е отчетен при заемите за бизнеса – с 0,2% (64 млн. лв.) и в сектор “Държавно управление” – с 4,3% (27 млн. лв.).

Депозитите в банковата система през май се увеличават с 825 млн. лв. Нарастват и спестяванията на фирмите с 484 млн. лв., на другите финансови предприятия – с 258 млн. лв. и на домакинства – със 177 млн. лв.

Собственият капитал в баланса на банковата система в края на май възлиза на 11,9 млрд. лв., което представлява увеличение с 47 млн. лв. (0,4%) спрямо април 2018 г.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (3)

  1. тези хора напълно изтрещяха. ако са го докарали до тази форма на жалък ПР – -не ми се мисли…Който разбрал, разбрал…

  2. Както се казва: глас народен, глас божи. Имат определено много добро обслужване.

  3. Все пак Фибанк си остава най-добрата изцяло българска банка, така че е напълно разбираемо и българските граждани да имат най-голямо доверие точно тази банка.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.