Лида, Мартин и призраците Излиза книга за приключенията на духчето Йойо

Москва: Великобритания и САЩ въвличат европейските страни в антируска кампания

Бивша плеймейтка разказа за афера с US президента Карън Макдугъл се извини на първата дама Мелания

Престолонаследникът на Саудитска Арабия ще посети България

„Омония“ съди Петев за 576 хиляди евро

Кавани вкара на Чехия с ножица (ВИДЕО)

Одобрен е проектът за ремонт на спортна зала „Сава Величков“ в Търново Обектът ще бъде обновен с 212 324 лева по „Красива България“

Кметове поискаха оръжие от МВР, министър Радев отговори: Абсурд!

Апелативният съд в Търново остави под домашен арест шефът на здравната каса в Ловеч

Кралев участва в среща за решаване на проблемите между ФИБА и Евролигата Обсъждат как да се постигне синхронизация на календарите на двете организации

Туск: В понеделник ще има мерки по случая „Скрипал“ срещу Русия

Остава в сила бедствената ситуация във Видинско

Бургаската полиция взема мерки срещу “Син кит”

Министър Кирил Ананиев: Разработваме три модела за здравеопазване Пациентът е във фокуса на всеки един от тях

Проф. Божидар Димитров пред “Труд” за обвиненията на новия орган „Антикорупция“: Политическият елит се страхува от мен Дилър на културни ценности дари 20 хиляди лв. за каталог

Fitch потвърди кредитния рейтинг на Алианц Банк България на „ВВВ+”

Международната рейтингова агенция Fitch Ratings Ltd., потвърди на 31.05.2017г. дългосрочния кредитен рейтинг на Алианц Банк България от „ВВВ+”, със стабилна перспективата. Рейтингът е най-високият възможен за банка в България и е с две стъпки над рейтинга на държавата от „ВВВ -”, определен от Fitch.

Според Fitch, характерно за Алианц Банк е адекватната капитализация, съответстваща на рисковия профил. Генерираните печалби са добри спрямо средните за Централна и Източна Европа.
Рейтингът на банката се основава на постоянно по-доброто от средното за пазара качество на активите. Това може да се обясни с ниския рисков апетит, спазването на строг контрол на риска и силния надзор на собственика – Allianz SE. Провизиите за покритие на лошите кредити са солидни на база големия дял от обезпечени кредити.
Рискът за рефинансиране е нисък, защото банката се самофинансира чрез стабилната и широка клиентска депозитна база. Алианц Банк има големи ликвидни буфери (парични наличности и български ДЦК) със значителен дял около 50% от активите към края на 2016 г. Коефициентът на кредити към депозити е 57%.

Оценката на Fitch се базира на факта, че Алианц Банк България е част от една от най-големите финансови групи в света – Allianz SE, базирана в Мюнхен с кредитен рейтинг от Fitch Ratings „АА-“, със стабилна перспектива, като Банката разполага с потенциална подкрепа от мажоритарния си собственик.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.