„Forbes“ обяви кои са най-богатите музиканти за последните 10 години

Рапърът и продуцент Dr. Dre е музикантът, спечелил най-много пари през последните десет години, според класация на списание „Forbes“.

Неговото състояние се оценява на 950 милиона долара, като приходите му са от последния му албум "Compton", който излезе през 2015 г., но музикантът е съосновател и собственик на 20% от акциите на компанията производител на аудиооборудване Beats Electronics, която през 2014 г. беше купена от „Епъл“.

На второ място е американската кънтри и поп изпълнителка Тейлър Суифт с 825 милиона долара. Тя също така оглави класацията на най-високоплатените музиканти за 2019 г. Сред най-популярните й песни са "Shake It Off", "Blank Space", "Delicate, "Style" и "Bad Blood". През последните десет години Суифт постави множество рекорди с албумите и турнетата си. Тази година певицата беше избрана и за жена на десетилетието на музикалната класация и списание "Билдорд".

В първата тройка попада и Бионсе, която е заработила за 10 години 685 милиона долара. В класацията влизат още U2, Diddy, Елтън Джон, Jay-Z, Пол Маккартни, Кейти Пери и Леди Гага.

Коментари

Задължително поле