Геймърството вече е професия

Ако вашият син заляга над джойстика, а не над учебниците, не го наказвайте - скоро това може да бъде доходоносната му професия. В Китай местното правителство взе важни решения, касаещи гейминг индустрията, които в даден момент могат да се пренесат и в Европа.  На 19 февруари министерството на човешките ресурси и социалното осигуряване (CMHRSS) обяви класификация на професиите за професионалисти в киберспорта. Уточнява се, че професионалист по електронен спорт е някой, който участва в отбор, тренира с професионални играчи и/или се състезава в турнири с професионален характер. Геймърите ще бъдат категоризирани в пет нива ( най-ниското е 5, а най-високото - 1), в зависимост от постижения им.

Играчите ще могат да кандидатстват за повишение на  ранга, а за да може това да се случи, ще трябва да трупат стаж четири години между отделните нива.

 „В Китай има над 5000 отбора по киберспорт, с около 100 000 активни професионални играчи и 50 000 активни любители – обяви правителството. - Въпреки това, има голяма разлика между тези играчи, тъй като по-малко от 15% от тях отговарят на стандартите. Създадохме тази система, за да допринесем за бързия растеж на индустрията за еспорт. “

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Електронни спортове