Ген. Димитър Шивиков от коалиция "Неутрална България": Основният ни приоритет е недопускане въвличането на страната във войната между Русия и Украйна

Коалицията участва в изборите с листа от 6 души за Великотърновския избирателен район, които ще се борят за народното доверие с бюлетина № 6

Ние сме за неучастие на България във военни блокове, за закриване на всички чуждестранни военни бази у нас, както и да не се допусне страната ни да е фронт срещу други държави. Целта ни е прекратяване на икономическите санкции срещу трети държави, свободна икономическа и енергийна инициатива във всички посоки на света, прекратяване на всички чуждестранни концесии, които ни ограбват и връщане на всички икономически и природни ресурси в български ръце.

Тази стратегия на коалицията бе представена във Велико Търново от ген. Димитър Шивиков, служил в редовете на Българската армия към специалните сили и като командир на 61-ва Стрямска механизирана бригада.

"Участвам в настоящите избори, след като бях поканен лично от Николай Малинов, председател на партия "Русофили за възраждане на България". На 14 март по негова инициатива в Москва бе учредено международно движение на русофилите. На този форум Николай Малинов единодушно бе избран за председател на движението. Негови заместници са внукът на френския президент ген. Шарл де Гол-Пиер де Гол и световно известният американски актьор Стивън Сегал. Включих се в изборите, защото България за пореден път е изправена пред дилема. Между политическия елит и българското общество има огромен разлом. Има сериозно недоверие на българите към елита, който е продажен и води пагубна за Отечеството политика.

Демонстрира крайно сервилно поведение към САЩ и Брюксел. Изпълняват чужди разпореждания и целенасочено води страната към въвличане във военния конфликт в Украйна. Доказателство за това е екстремната промяна в Закона за отбраната и въоръжените сили, която се случи на 1 февруари 2023 г. в последния работен ден на 48-то Народно събрание", коментира ген. Димитър Шивиков.

Той бе във Велико Търново по покана на симпатизанти и последователи на "Неутрална България" като и на членовете на Съюза на запасните офицери и сержанти.

На срещата генералът поясни, че представлява коалиция "Неутрална България", която обединява няколко партии-"Русофили за възраждане на България", "Атака", "БКП", Партия на българските комунисти и още няколко десетки граждански патриотични сдружения и формирования.

Ген. Шивиков представи листата за Четвърти Великотърновския избирателен район, която е от 6 души, които ще се борят за народното доверие в областта с бюлетина № 6. Водач е проф. Иван Пенчев, доказан експерт към Физико-химичния институт при Българската академия на науките. На втора позиция е проф. Велико Великов.

Ген. Шивиков е водач в 17-ти МИР Пловдив област и втори в листата в Хасково.

Следете Trud News вече и в Telegram
Избори 2023. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони