Георги Вълчев: Лепнаха ми голямо петно, бой нямаше

Сериозен шум се вдигна около скандал в „Хебър“, довел до изваждане на основните футболисти на тима Георги Вълчев и Стефан Цонков. Двамата бяха замесени в бой със своя съотборник Йохан Нзи по време на тренировка. Официална позиция от клуба така и не излезе в навечерието и след мача с „Ботев“ (Вр), загубен с 0:1. Пред „Труд News“ капитанът Георги Вълчев наруши мълчанието, за да разкаже своята версия и да отхвърли всички твърдения за физическа саморазправа със свои съотборници.

- Жоро, здравей, дни след скандала, в който беше замесен, каква е ситуацията около теб?
- В момента съм в Пазарджик. Продължавам да тренирам, но с втория отбор. За момента няма промяна в статута ми. 

- Какво се случи на въпросната тренировка?
- Не знам откъде се появи цялата тази история и защо беше намесено моето име. Бой не е имало. Това беше игрова ситуация, напълно нормална за контактен спорт, какъвто е футболът. Стефан Цонков влезе по-остро на Н’зи, след коeто той реагира по-бурно. Треньорите видяха, че се поражда напрежение и се затичаха, докато аз опитах да ги разтърва. Н’зи дори беше по-агресивният от двамата. Имаше пререкания, но под формата на реплики, заради което бяхме отстранени от тренировката аз, Н’зи, Сеско и Цонков. В съблекалнята бяхме четиримата, дори обсъдихме ситуацията, но нищо повече.

- А кога разбра, че санкцията важи само за теб и Цонков?
- На следващия ден бяхме извикани на стадиона и треньорът ни каза, че сме отстранени. Иначе отношенията ни с Н’зи и Сеско са нормални, виждахме се след това веднъж-два пъти в града и не е имало напрежение. Затова и казвам, че всичко това е лъжа.

- А как си обясняваш цялата тази история?
- Нямам конкретно обяснение. Треньорът каза, че е разочарован от реакцията ни и не сме действали правилно, конкретно аз и Цонков. А в цялата ситуация не мисля, че двамата с него сме направили нещо нередно. Дори обратното, аз ги разтървавах, за да не се стигне до т.нар. в кавички бой. Защото е ако имало такъв, най-малкото някой трябва да има поне една драскотина. Затова и историята в медиите е абсолютна лъжа. Надявах се някой да излезе и да говори, но това не се случи, затова искам сега да се защитя. Лепва ми се черно петно, изкарват ме побойник. Нито съм удрял някой, нито съм посягал. Целият отбор беше на стадиона и е свидетел на случката. Напълно невинен съм, а ми се лепва голямо петно. Напълно открит съм в опита си да бъда разбран. Наясно съм, че новината за бой е по-апетитна за медиите, но истината е съвсем друга. В кариерата си никога не съм бил замесван в подобни скандали, държал съм на дисциплината и правилника в клуба.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ