Григор Димитров ще участва на "Уимбълдън"

Българският тенисист Григор Димитров сподели, че няма притеснения да участва на Уимбълдън, независимо от решението на организаторите да не допускат състезатели от Русия и Беларус. Надпреварата от Големия шлем тази година няма да носи точки за ранглистата.

В първия кръг на Рилан Гарос българинът победи категорично Маркос Хирон с 6:1, 6:1, 6:1. Григор Димитров сподели, че е доволен от силния си старт на турнира в Париж.

„За мен това беше мечтан старт, няма какво повече да кажа. За разлика от миналата година, сега се опитах да се насладя на играта. До този момент в кариерата си изпитвам смесени чувства що се отнася до представянето ми на Ролан Гарос. Стартирах силно, чувствам се добре физически и засега всичко е наред“, сподели ракета номер едно на България, цитиран от БНТ.

Григор Димитров не подмина и темата за отстранените от Уимбълдън състезатели от Русия и Беларус заради военната инвазия в Украйна. За турнира обаче няма да се присъждат точки, за да може да се спази принципа за равнопоставеност сред състезателите.

"Обичам тревата, така че мисля, въпреки ситуацията, ще че участвам. Решението е трудно, откъдето и да го погледнете. За мен е трудно... Много тенисисти в съблекалните говорят, че винаги сме имали равни възможности, но такива са обстоятелствата в момента", каза още Григор Димитров.

Откритото първенство на Великобритания по тенис ще стартира на 27 юни

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Извън терена