Неизвестен открадна ръчно изработени от доброволци пейки от двора на болницата в Търново Преди три месеца 120 души изчистиха боклуците и храстите и облагородиха мястото

10 деца са пострадали в катастрофи от началото на годината в Търновско По 20 момчета и момичета на занятие преминават през площадките за пътна безопасност и приложно колоездене в село Балван

Отмъкнаха 840 шоколада от камион

Горски се надпреварваха за най-добър секач

Порой наводни Карлово

Пожарът в ТЕЦ „Марица изток” е овладян

Над 2 милиона пенсионери ще получат увеличение на пенсиите от 1 юли

Проверяват къщи за гости в Сепарева Баня

Сандански е домакин на конкурс за красота

70-годишен авджия простреля колега по време на нощен лов в Сливенско

Енджи Касабие с още един аборт след загубата на близнаците

Арестуваха издирван за изнасилване мъж в Елин Пелин

Градушка с размера на портокал падна в Сърбия

Взрив във военен склад в Казахстан наложи евакуация на населението

НАСА потвърди откритието на високо съдържание на метан в атмосферата на Марс

GSM-и стават екскурзоводи в шуменския музей

централната експозиция на Регионалния исторически музей в Шумен вече функционира система за бърз достъп чрез така наречените QR Code Reader. На някои от най-забележителните експонати са поставени стикери с тях.

Чрез сканиране със смарт устройства, те дават достъп до допълнителна информация, изображения на съответния предмет, както и мястото на неговото откриване. Има ги във всички експозиционни зали на музея и чрез съвременните технолигии, и тенденции осигуряват още една възможност за запознаване с богатото културно-историческо минало на региона, съобщават от културната институция. За да може обаче поситителят да ползва мобилния си телефон като „екскурзовод“ трябва да изтегли приложение, позволяващо прочитане на кода и отговарящо на мобилното устройство и операционната система.

Подобен достъп до информация е осигурен и чрез новите сувенирни билети в двата много посещавани национални историко-археологически резервата „Плиска“ и „Мадара“. На тях има подробни указания за улеснение на запалените по българската история.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.