Хамилтън със 100 победи в кариерата, Норис провали "Макларън" две обиколки преди финала в Русия

Люис Хамилтън стигна до своята победа №100 във Формула 1 по възможно най-зрелищния начин – в изключително напрегнати последни обиколки на Гран при на Русия. Седемкратният световен шампион изключително точно изчисли влиянието на дъжда върху поведението на колите и избра точния момент да сложи гуми „интермедия“, с които финишира тържествено далеч пред останалите. Стартиралият от поулпозишън Ландо Норис пък решително отказа да влезе в бокса, тъй като финалът изглеждаше толкова близо.

„Да, бе, млъквайте!“, извика 21-годишният британец на бокса наМакларъни провали надеждите на тима за първа победа от 2012-а. Но се оказа, че тези десетина километра са прекалено дълги, когато дъждът се усили и младокът замалко да катастрофира преди все пак да сложи нови гуми и да финишира 8-и.

„Ландо свърши страхотна работа, темпото му беше невероятно – призна Хамилтън. - Изпитвах смесени чувства да се боря с отбора, с който започнах във Формула 1. Но ние взехме възможно най-доброто решение в края. Отне ми доста време да стигна до тази стотна победа, не бях сигурен дали изобщо ще дойде.“

Така той отново се завърна на върха на класирането с 246,5 точки, но авансът му пред Макс Верстапен е само 2 т., тъй като асът на „Ред Бул“ също направи невероятно състезание, след като стартира от края на колоната заради наказание и спечели 18 позиции, за да финишира втори. Карлос Сайнц изненада с третото си място на подиума.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Извън терена