Happytalism: стартира “Нов световен ред”

Икономическата парадигма е под егидата на ООН

Очаква ни голяма революция

В момента започна работa сайтът „Проект на ООН за нов световен ред“ (The U.N. in a New World Order). Порталът се открива със следния манифест: „Проектът за нов световен ред на ООН е глобална инициатива на високо ниво. Тя е инициирана през 2008 г. за разработването на нова екоикономическа парадигма, нов политически ред и по-широк смисъл - нов световен ред за човечеството, който обещава постигането на глобалните цели на ООН в областта на Устойчивото развитие до 2030 г., както и щастие, благополучие и свобода на целия живот на Земята до 2050 г.“

AfterShock пише: „След изчезването на очарователната информация от mos.ru за изграждането на „Умния град 2030“ в Москва, където бяха идентифицирани много интересни направления, включително трансхуманизъм, електронен контрол над гражданите и други изкушения на чудния свят, появяват се нови вектори на движение.

След преглед на историята на сайта през портала Wayback­Machine, можем да заключим, че активната фаза на стартирането на интернет проекта е настъпила през май 2020 г. Досега поне домейнът и функцията се включиха, но изложената информация за него беше в минимални обеми. С други думи, реализацията започна именно в посочен по-горе период, след относителния спад за напрежението около Covid-19.

Първоначално в портала (според програмата) беше публикуван цитат от бившия френски президент Никола Саркози от септември 2008 г.: „Нас ни очаква голяма революция. Кризата ни позволява мислено да си представяме други възможни модели, друго бъдеще, друг свят. Но също така ни задължава да реализираме това“. Не „пълзи ли вече през прозореца“ новият чуден свят?

Споменатата по-горе „нова икономическа парадигма“ се рекламира като Happytalism. За тези, които не са силни в английския: happy = щастие. „С железният крак ще прогоним човечеството към щастието!“ - обобщава TG канала „Виолончело от калъфа“.

(Превод: Павел Павлов)

Коментари

Задължително поле