HBO Max пуска бг филм за футболната агитка от Перник

Снимка: Smarty Pants Shooter
Кадър от филма

„Нямаш място в нашия град” е копродукция

Документалният филм на Николай Стефанов „Нямаш място в нашия град” е първият български филм, който е копродуциран от и ще бъде наличен в новата стрийминг платформа HBO Max. Заглавието ще бъде достъпно у нас и в още над 15 територии в Европа от есента.

Документалният филм-наблюдение се фокусира върху футболна агитка от родния град на режисьора - Перник. Героите му са отдадени на успеха на своя отбор. За тях това е цел, в която виждат възможност Перник да се асоциира отново със силата и сплотеността на миньорите, характерни в десетилетията му на процъфтяващ индустриален град. Камерата на Николай Стефанов проследява обществени и лични кризи, за да покаже какво се крие под коравия външен вид на героите. Днес синовете на миньорите често са изправени пред безработица и липса на възможности. Режисьорът изследва живота им с откритост и неподправен интерес, показвайки, че нищо не е само черно или бяло и че всеки, независимо от средата си, иска по-добър живот за себе си и децата си.

Историята на миньорския град Перник, разказана през ежедневието на група футболни фенове, е селектирана от редица международни фестивали, което е изключително признание за документално заглавие от България.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Шоубизнес