Холгер Руне: Трябва да намерим начин да изхвърлим Джокович от играта

Четвъртият играч в списъка на ATP Холгер Руне говори в подкаста на Advantage Connors за плановете си за бъдещето. 20-годишният младеж честно призна, че той, Карлос Алкарас и Яник Синер искат да детронират Новак Джокович възможно най-скоро. 

„Хубаво е да бъда част от групата с Карлос Алкарас и Яник Синер. Синер направи феноменален сезон, Алкарас спечели Уимбълдън и е хубаво да видим новото трио да се съревновава с Роджър, Рафа, Новак и Мъри. Не искам да казвам, че вече доминираме в тура, Новак все още е там и трябва да намерим начин да го изхвърлим от играта“, каза Руне.

Той е убеден, че Джокович няма да спре да играе тенис, докато тези деца не продължат да го бият в дуели.

„Той със сигурност няма да завърши кариерата си, докато не продължим да печелим в мачовете си срещу него. Следователно, колкото по-бързо изравним нивото на играта, толкова по-бързо ще го свалим от трона. Лично аз се радвам, че Новак все още е тук, защото младите играчи виждат какъв е истинският свят на тениса. Ако никога не сме виждали Роджър, Рафа или Новак, щяхме да пропуснем нещо голямо. Новак все още се държи на високо ниво и е страхотно, че се доближихме до него", каза още Руне.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт