Синоптикът Петър Янков пред “Труд”: 30 000 гръмотевици ударили България за ден

Италия е първи приятел на САЩ

Кмет давал 30 000 лв. подкуп на общинар (обзор) Местен бизнесмен осигурявал парите за рушвета

Сухопътните сили на САЩ след трагедията в Чешнегирово: Обучаваме се в реалистична среда

Иракли Кобахидзе, председател на парламента в Грузия: Възобновяването на директните полети между България и Грузия ще увеличи туристическия обмен

17 800 стикове за бездимни цигари задържаха митничари в сръбски автобус

Над 250 самодейци се изявиха на събор на читалищата в община Елена

Решават до месец за присъдата на акушерката Ковачева

ЦСКА срещу тима на Савичевич и Миятович

Новата американска посланичка – кюрдска бежанка от Ирак Документалният филм American Herro разказва за живота на Херо Мустафа

Художникът Ставри Калинов: Крадецът от изложбата е чужденец

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 19 юни 2019

„Лъвиците“ разкъсаха световния шампион

Обявиха тревога от цунами след силно земетресение до Япония

Мария Илиева се показа по бански (СНИМКИ)

III ОУ и Национална хуманитарна гимназия спечелиха приза „Училище на годината“ за 2017 г.

Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов отличи III ОУ „Димитър Талев“, което заслужи приза „Училище на годината“ в първа възрастова група – от 1 до 7 клас. Във втора възрастова група за носители на златното отличие беше определена Национална хуманитарна гимназия – Благоевград. Наградите бяха връчени лично от кмета д-р Атанас Камбитов по време на четвъртата официална церемония „Училище на годината“, организирана от Община Благоевград. Освен отличията, двете училища получиха и парични награди, всяка на стойност 1000 лева. Кметът Камбитов поздрави директорите и учителите, присъстващи в зала „22 септември“.

“В навечерието на най-светлия, най-българския празник – 24 май, когато отбелязваме Деня на българската просвета и култура и славянска писменост, за мен е чест да В поздравя за неуморната работа. Поздравявам всички Вас, които образовате нашите деца. Да си учител не е просто професия, това е призвание. Не всеки може да бъде учител. Винаги казвам това с една особена емоция – използвам случая да поздравя свята майка, която е учител повече от 40 години. Да си учител е кауза. Не случайно има една поговорка, която гласи: „Ако мислиш една година напред посей пшеница, ако мислиш десет години напред посади дръвче, ако мислиш за 100 години напред образовай народа си“. Вие, учителите правите точно това“, каза кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов.

Той пожела на учениците здраве и стремеж към нови знания. „Вие сте бъдещите будители“, обърна се кметът към възпитаниците на благоевградските училища. Най-добре представилите се учебни заведения в различните състезателни кръгове получиха грамоти. По време на церемонията бяха връчени отличия за учител на годината – категория – „Училища“, учител на годината – категория „Детски градини“, директор на годината – категория „Училища“, директор на годината „Детски градини“, директор на годината в „Детски ясли“, както и категория „Културни дейци“. Призовете бяха връчени от областният управител на Благоевград Бисер Михайлов, председателят на Общински съвет – Благоевград Радослав Тасков, заместник-кметът по култура и хуманитарни дейности Христина Шопова и началникът на РУО – Благоевград Ивайло Златанов. Присъстваха още заместник-кметът по европейски проекти и програми Зорница Кралева, директор на дирекция „Правно-нормативно обслужване Антония Методиева, директори на училища, учители, културни дейци и граждани.  Водещи на програмата бяха актьорите Игор и Иван и учениците от ПМГ „С. Корольов“ Димитър Борумов и Антон Велев, които внесоха настроение и усмивки в залата.

Празничната програма, посветена на 24 май – Ден на българската просвета, култура и на славянската писменост започна с шествие, което тръгна от Съдебната палата в Благоевград, премина по централните улици в града и стигна до зала „Яворов”. Участие в програмата взеха Биг Бенд- Благоевград и възпитаници културни школи. „

Училище на годината – Благоевград 2017 година”се провежда за четвърта поредна година по инициатива на кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов. Проявата има за цел да формира, разшири и доразвие извънкласните и извънучилищни дейности, да създаде повече условия и възможности за изява на децата, чрез включването им в различни културни мероприятия. Приоритет на инициативата, въпреки състезателния си характер, е да развива таланта и въображението на децата, да ги провокира да мислят креативно, да помогне за развитие на новаторските им идеи, да ги вдъхнови да творят.

 

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.