INNERGLOW пуснаха дългоочакваното си парче “So Long”

Вокалистът на бандата - Тодор Ковачев бе участник в „Гласът на България“

След огромния успех на третото им авторско парче „Chained In Love”, ето че Тодор Ковачев, Петър Желев и Матей Христосков от INNERGLOW излизат с нова енергична и емоционална песен – “So Long”. Към нея българската електронна рок група бандата представя и ново видео с онлайн премиера днес. В новия сингъл момчетата смесват своите рок влияния с все повече мотиви от електронната музика и със задължителната за тях мелодичност. Четвърта по ред тяхна песен - „So Long” доразвива звученето на бандата, която все по-категорично се заявява в родното музикално пространство с авторска музика със собствен стил и мелодични вокали. Още с първите акорди парчето звучи ударно и завладяващо, а основна тема в текста е оказването на подкрепа на близък човек, който се бори срещу вътрешните си демони. Песента “So Long” от няколко дни се завъртя в радиоефира и вече се радва на одобрение.

Песента идва и с провокативен, нежен и стилен видеоклип, който бандата представя официално в медийното и онлайн пространство днес. Режисьор е Николай Драганов, а оператор Борил Петров – екипът, с който групата засне и видеото към предишното парче “Chained In Love”. Видеото показва красиви гледки от полуостров Халкидики. Мистично и неустоимо демонично е присъствието на Мина Маркова, която е в главната роля във видеото към “So Long”. Избраните локации са непознати места, пусти и ветровити плажове.

INNERGLOW продължават да залагат изцяло на авторска музика с множество алтърнатив, поп, денс и фънк елементи. За две години от съществуването си, групата издаде песните “After You”, “Rising Sun” и „Chained In Love”. Изнесе множество клубни и фестивални концерти и сподели сцена с изпълнители като “Остава”, “Hayes & Y”, "Jeremy?", “Jin Monic”, “Nu/Ance”, “Taking Heed”, VICK и други. INNERGLOW е част от музикалният лейбъл HOMEOVOXMUSIC на китаристът на „Остава“ Георги Георгиев.

С излизането на песента „Chained In Love”, тя се изкачи на първо място в класацията “Топ 20” на Българското национално радио и се задържа там цели пет седмици. Групата продължава да печели много нови фенове и предизвиква все по-голям интерес и популярност. През юни INNEGLOW беше част от един от най-значимите рок фестивали в България - „Hills of Rock”, както и от „Радио парк фест“ на БНР. Вокалистът на бандата - Тодор Ковачев бе участник в шестия сезон на музикалното предаване „Гласът на България“.

https://www.youtube.com/watch?v=fw6ZabLcRpU

Коментари

Задължително поле