Искат до 9.5 г. затвор за Грийнър, ще я използват ли за разменна монета

Присъдата по делото на звездата от WNBA Бритни Грийнър, която е обвинена в контрабанда на наркотици в Русия, се очаква днес, а руският прокурор иска 9,5 години затвор, каза нейният адвокат в изявление до медиите.

Заключителните аргументи започнаха в процеса днес на фона на опасения, че тя е използвана като политическа пешка в конфликта на страната срещу Украйна.

Съдебното заседание в съда в град Химки идва шест месеца, след като Грийнър беше арестувана на московско летище и обвинена от руската прокуратура в опит да пренесе по-малко от 1 грам масло от канабис в багажа си. Тя е заплашена с до 10 години затвор.
Двукратната златна олимпийска медалистка по баскетбол се призна за виновна по обвинения за притежание на наркотици миналия месец в това, което според нейните адвокати е опит да поеме отговорност и да получи снизхождение, ако в крайна сметка бъде осъдена.

- Имайки предвид естеството на нейния случай, незначителния обем на материята и нейната личност и история на положителен принос към световния и руския спорт, защитата се надява, че признаването на вината ще бъде взето предвид от съда като смекчаващо вината обстоятелство и че няма да има тежко наказание - каза нейният правен екип миналия месец.

В петък, 29 юли, руският външен министър Сергей Лавров и държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен обсъдиха в телефонен разговор възможната размяна на задържани граждани на Русия и САЩ.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Извън терена