Испанците - под строг здравен контрол, Англия не ги пуска на "Уембли" без карантина, ваксина или отрицателен антигенен тест

Испанските фенове, които искат да пътуват до Англия, за да гледат полуфинала с Италия на ЕВРО 2020, няма да могат да присъстват на мача, тъй като британското правителство налага задължителна карантина от десет дни, която може да се намали до пет за жители от Испания, съобщи „Ел Мундо Депортиво”.

Страната е в списъка на рисковите държави, засегнати от Ковид 19, според британското правителство, така че испанците, които пътуват до Обединеното кралство, трябва да бъдат поставени под десетдневна карантина, която може да бъде намалена до пет с отрицателен тест на петия ден, освен че трябва да представят отрицателен PCR или антиген тест при качване на борда на самолет дотам и на втория и осмия ден на престоя си в страната. Само Балеарските острови са освободени от тази карантина.

Това ще попречи на испанските фенове да пътуват до Обединеното кралство, за да гледат полуфинала срещу Италия, както вече се случи с британците, които искаха да присъстват на четвъртфиналния мач срещу Украйна в Рим и които не са претърпели задължителната петдневна карантина.

Британският премиер Борис Джонсън вече обяви, че ще разхлаби мерките за около 2500 Випфенове, които ще присъстват на полуфиналите и финала. В допълнение, всеки, който желае да влезе на Уембли, трябва да покаже сертификат за ваксинация с двете дози от най-малко четиринадесет дни преди мачовете или отрицателен антигенен тест.

Както полуфиналите, така и финалът ще се играят пред 60 000 фенове, представляващи 75% от общия капацитет на Уембли и най-големия капацитет на спортно събитие в страната от началото на пандемията.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини