Историята с Меси се повтаря с най-голямата звезда на Барселона - ще си тръгне ли обиден Гави?

Испанската Ла Лига премахна името на полузащитника на Барселона Гави от списъка с играчи на първия отбор. Договорът, който той подписа с каталунския гранд, беше официално анулиран днес, регистрацията му беше прекратена и той ще трябва да играе с аматьорски договор и с номер 30 на гърба.
Испанският съд потвърди решението за анулиране на регистрацията и договора на играча с Барселона. Той беше премахнат от официалния уебсайт на Ла Лига и договорът му се счита за аматьорски.

Преди това отборът легално регистрира 18-годишния играч с нов договор на стойност осем милиона евро на сезон. Те постигнаха регистрация със съдебно дело, но юридическият екип закъсня с подаването на иска за регистрация и Ла Лига се възползва от това. Междувременно Ла Лига подаде жалба срещу регистрацията и съдът я прие и по този начин регистрацията беше анулирана.

Гави вече не се смята за играч на първия отбор. Той обаче ще трябва да играе за първия отбор с фланелка с номер 30 до края на сезона, но ще има драстично по-ниска заплата като аматьор, а от друга страна договорът му изтича в края на сезона. Барселона също има финансови затруднения, така че е малко вероятно да могат да предложат на Гави същите условия като другите клубове.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт