Ивелин Попов през сълзи: Връщам се в точния момент

Сълзи в очите на Ивелин Попов съпътстваха завръщането му в „Левски”. След 18 години далеч от клуба, трикратният футболист №1 на България отново е на стадион „Георги Аспарухов“. На пресконференция по повод свободния трансфер при „сините“, опитният вече играч призна, че иска да даде и той нещо на любимия си отбор. Допълни, че и Станимир Стоилов е в основата на това му решение.

„На 17 години мислиш по един начин, сега по съвсем различен - обясни решението си преди години да си тръгне от „Герена“. - Тогава исках да ми се даде по-бързо шанс. На тази възраст бързаш, кръвта ти ври и кипи. Моят път съм си го извървял удачно, също така "Левски" го е имал през това време, докато не съм бил тук и ще го има вечно. Връщам се с амбиции и мотивация "Левски" да е много силен. И преди години e имало вариант да облека "синия" екип. По време на управлението на Божков офертата бе умопомрачителна, но сега е точният момент. Искам и аз да дам нещо на „Левски“. През годините съм си подредил къщичката така, че когато се завърна да не бъда зависим от заплата.“

Запитан кой от семейството му е най-щастлив за трансфера в „Левски“, Попов не сдържа сълзите си: „Всички! Всеки един от тях е радостен, че съм в "Левски". Като говорим за "Левски", нещо ти трепва вътре. Не искам да плача, но...“
„Много пъти съм казвал, че съм сменил редица треньори в кариерата си, но Станимир Стоилов и Курбан Бердиев, са ми дали най-много. Това са хора, които такива неща ти казват, че ти помагат за цял живот. Оферти имах, да, няколко. Със сигурност всички знаем, че финансовото състояние на "Левски" не е цветущо. Взехме решение да се приберем в България, а когато Станимир Стоилов ти се обади, това е уважение и чест. Играл съм на различни позиции и съм го правил за отбора. А за Стоилов и "Левски" ще дам още повече."

"С ЦСКА Москва играхме. Имах неизлекувано разтежение в десния прасец и не бях възстановен. В 20-ата минута се получи едно разтежение. Докторите казват, че максимум до 4 седмици всичко ще отмине. Искам да благодаря на клуба си Сочи. Влязоха ми в положение и се разбрахме да ме лекуват в България, за което съм им признателен".

"На нито един пост не отстъпваме на останалите отбори. Сигурен съм, че следващия сезон Левски ще изглежда много по-солиден. Имах и други оферти. Със сигурност, финансовото състояние на Левски не е цветущо, но не съм ги разглеждал. Взехме решение, че трябва да се връщаме в България. Чест е да ти се обади Станимир Стоилов. Не сме обсъждали позицията, на която ще играя. В чужбина не съм играл само като централен защитник. Целите и амбициите на футболистите не може да се различават от тези на треньорите. Други отбори от България не са ме търсили. Не се знае кога ще мога да играя. Моят глад за успехи е много голям. Искам да сбъдна своя мечта, мечта на семейството ми. Длъжен съм и искам да има купи и титли. Понякога любовта и позитивната енергия значат много повече от парите. Още вчера се появих в съблекалнята. Най-радващото е, че младите имат амбицията да се развиват като футболисти. Винаги съм готов да дам съвет и помощ. Младите гледат от нас и попиват", сподели още Попов.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ