Избраха Христиана Тодорова за член на Техническия комитет в Европейската гимнастика

Важен ден в Албуфейра (Португалия) днес, тъй като 50-те федерации-членки на Европейската гимнастика получиха възможност да изберат органите, които ще ръководят Европейската гимнастика през следващите 3 години, вместо 4, поради отлагането на този конгрес след Covid -19. 
45 нации изпратиха свои представители и така им беше позволено да гласуват.
Избран през 2017 г. като 5-ти президент на Европейската гимнастика, д-р Фарид Гаибов, остана, без съперници за преизбиране. Всички валидни 44 гласа се произнесоха в негова полза:
"Благодаря за доверието. За мен е чест и ще дам всичко от себе си за развитието на гимнастиката на нашия континент", каза президентът на ЕГ Фарид Гаибов. 
Към него в президентския съвет са: Мишел Бутар (Франция), Том Тингволд (Норвегия) и Едвард Колар (Словения), докато Алваро Солса (Португалия), Солвейг Йонсдотир (Исландия), Паоло Фризинг (Люксембург), Марта Панини (Италия), Наталия Инно (Естония) и Киърън Галахър (Ирландия) ще подпомагат дискусиите и вземането на решения в Изпълнителния комитет, в допълнение към президентите на техническия комитет.

С трети резултат бронзовата медалистка от Олимпийските игри в Рио 2016 и международен съдия категория "Бреве" Християна Тодорова бе избрана за член на Техническия комитет към Европейската гимнастика.
Заедно с Хриси в Португалия е и вицепрезидентът на БФХГ Невяна Владинова.
"От името на Българска федерация художествена гимнастика изказваме своите благодарности към президента на Българска федерация по гимнастика Красимир Дунев и генералният секретар на федерацията Йордан Йовчев за подкрепата!", написаха от БФХГ. 

Технически комитет по художествена гимнастика 
Евангелия Трикомити (Кипър) - президент
Членове:
Елена Алипранди (Италия)
Евгения Виляева (Азербайджан)
ХРИСТИЯНА ТОДОРОВА (БЪЛГАРИЯ) 
Изабел де Косио (Франция)
Елисо Бедошвили (Грузия)
Александра Пискупеску (Румъния)

"Много съм щастлива от избора на Християна Тодорова за член на Техническия комитет по художествена гимнастика към Европейската гимнастика! 
След изключително успешната спортна кариера и завоювания бронз медал от Олимпийски игри в Рио през 2016, абсолютна световна титла през 2014, медалист от Европейски и Световни първенства, продължи своят път изключително успешно с издържания изпит за международен съдия категория "Бреве". Изключително силно присъствие направи в международните структури, съдийствайки на две европейски и едно световно първенство, като главен съдия на Световната купа в София тази година, както и на много състезания от вътрешния държавен календар.
Днешният избор на Хриси доказа по-най добрия начин правилността на издигането на нейната кандидатура от БФХГ.
Това е пътят! Ръководните постове за младите, които са пълни с адекватни идеи и енергия, и преди всичко могат! Сигурна съм, че ще бъде полезна за развитието на Европейската гимнастика! 
На добър час, Хриси!", заяви Раева.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Извън терена