Kонкурсът Web Report търси качествената, почтена и отговорна журналистика

Българският уеб портал Dir.bg организира журналистически конкурс Web Report, чиято мисия е да извади на показ качествената, почтена и отговорна журналистика у нас.

"Търсим онези журналисти и автори, които пишат с перо и сърце. Търсим онези, които виждат и снимат важните неща. Те проверяват с достоверни източници информацията си и не подвеждат умишлено аудиторията. Не обслужват лични, корпоративни или политически интереси. Търсят всички факти и гледни точки към едно събитие. Доставят истина, а не пропаганда. Защото истината е безпристрастна", посочват организаторите.

Основната цел на конкурса е да покаже, че създаването на добро съдържание в българския уеб и от българските медии е възможно и трябва да се превърне в приоритет на средата, допълват от Dir.bg.

Всички публикации, които ще бъдат одобрени за участие, трябва да са написани на правилен български език, да гарантират за достоверността на информацията чрез препратки и цитиране на оригиналните източници и да посочват своя автор.

Категориите на конкурса са: Общество, Икономика, Култура и изкуство, Технологии и иновации, Истински истории.

Във второто издание на Web Report ще има и два нови жанра, без които съвременната дигитална журналистика би била невъзможна - фото и видео репортаж.

Наградата за всяко първо място в категория е парична премия в размер на 1000 лв. Журито на конкурса ще отличи най-добрите фото и видео публикации със специални награди от 1000 лв.

Конкурсът Web Report'2019 стартира на 5 март 2019 г. Срокът за изпращане на материалите е 31 май 2019 г. Адресът, на който можете да ги изпращате, е: webreport@webreport.bg

Пълната информация за Web Report можете да откриете на сайта на конкурса.

"Благодарим на всички конкурентни, големи и малки, национални и регионални медии, които подкрепят Web Report. Благодарим ви, че сме заедно, защото свободната журналистика може да бъде постигната само с общите усилия на всички ни", посочват организаторите от Dir.bg.

Коментари

Задължително поле