Kулинарно-музикални фестивали TABIET обикалят страната

Националното турне на инициативата започва от столичния парк „Възраждане“, където ще продължи от 28 април до 1 май

Първите по рода си кулинарно-музикални фестивали TABIET тръгват на турне в цяла България. Уникалното шествие ще започне в столичния парк „Възраждане“ и ще продължи от 28 април до 1 май. Тогава хора от всички поколения ще могат да се забавляват, да се насладят на майсторството на готвачи от цял свят, да се включат в множество културно-развлекателни атракциони, танцови уъркшопи и спортни турнири.

Кулинарният и музикален фестивал TABIET е комбинация от всекидневни безплатни тематични концерти на звезди от България, Сърбия, Гърция и др. Освен това по време на програмата зрителите и участниците ще станат част от множество надсвирвания и надигравания на популярни оркестри и състави, спортни и кулинарни събития, надяждания, зони за семейства с голям лунапарк, детски атракциони, турнири по футбол, баскетбол, волейбол, бадминтон, народна топка, белот, табла и редица други игри с над 1500 награди.

Една от първите музикални звезди, които ще се изявят на първите по рода си фестивали е Йордан Йончев-Гъмзата. Именитият тромпетист ще излезе на сцената в софийския парк „Възраждане“ заедно със своето брас шоу, за да открие TABIET.

Гъмзата и неговият бенд ще изпълнят любимите хитове на столичани в 21 ч на 28 април. Участието на звездата на родната музикална сцена ще бъде абсолютно безплатно и всеки посетител на парка ще може да наблюдава представлението. Преди него за любителите на добрата храна и качествената музика ще пее Славеят на Родопите Николай Славеев, ще се надиграват известни български състави.

Специално кулинарно шоу в 12 ч на 28 април пък ще направи известният готвач Иван Звездев, който представя свои нови и нестандартни рецепти.

В допълнение към целодневната програма ще бъде изградена и специална сцена за деца с професионални аниматори.

В последния ден от престоя на кулинарно-музикалния фестивал TABIET в София ще се изявят Нели Петкова, Валя Балканска и гайдарят Петър Янев. Родните таланти, както Гъмзата и неговия бенд, ще радват безплатно феновете на автентичната българска музика в столичния парк „Възраждане“. Известните изпълнители ще излязат на сцената на 1 май.

Следващите спирки на феста са Дупница (5-8 май), Ботевград (11-14 май) и Пловдив (18-21 май).

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.