Какъв климатик да изберем: Дайкин или Мицубиши, прилики и разлики

В днешната тема ще засегнем един от най-горещите разговори и дебати в сферата на климатиците и това е какво точно да изберем – Дайкин или мицубиши за нашите климатици в дома. За да разберем кои от двата избора е по-добър, ще разгледаме техните прилики и разлики, и така ще ви дадем възможност сами да изберете сами за себе си.

Какви са приликите между тях

Приликите при двата вида климатици идват още в самото функциониране и ефикасност на продуктите. Реално, и двата производителя предлагат инверторни климатици, като това са едни от най-ефикасните и желани климатици на пазара, дори 10 години след пускането им в производство.

Това се дължи на добрата работа на компресора, ниската консумация на енергия и цялостното представяне на климатика при екстремни условия като замръзване и температури над 50 градуса по Целзий. За да се разбере по-добре точно колко впечатляващо е това – старите климатици без инверторен компресор изискат над 10 минути загряването, за да започнат ефикасна работа.

При инверторните компресори на климатици Мицубиши, вие получавате не само производимост, но и изключително добра адаптивност, тъй като той може бавно и стабилно размразяване. Реално компресора може да поддържа функционална температура, дори климатика да не е работил – без да харчи голямо количество електроенергия.

С какво се различават

Това, с което се различават, е наличието на наистина иновативни технологии, както е при Мицубиши, но липсва при Дайкин. Най-точно тази разлика може да се види в хиперинверторните климатици от Мицубиши, които са на върха на класацията по функции, луксозни добавки, възможности и, най-вече, ефикасност.

Друга разлика е цената на най-високите стандарти при двамата производители – свръх технологичните продукти от Мицубиши са с няколко класа по-скъпи от климатиците Дайкин. Това прави и вторите доста по-популярни в страните по света, където средният доход е доста по-нисък – в крайна сметка хората купуват това, което могат да си позволят.

Още една съществена разлика е и в гаранционните периоди, които двата производителя предлагат – реално Дайнин средно предлагат до 5 години гаранция, докато Мицубиши предлагат 10 години средно. Това, само по себе си показва увереността на производителите в качеството на техните продукти.

Кой е по-добра дългосрочна инвестиция

С оглед на описаното по-горе, можем да заключим, че ефективността, гаранционния период, издръжливостта, функционалността и иновативността на климатици Мицубиши звучи като по-добро дългосрочно решение. А ако искате да закупите вашите климатици на добра цена, и с безплатен монтаж, то тогава ви препоръчваме услугите на Eclima.bg – един от най-доверените доставчици на климатици за България.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Технологии