Какво трябва да знаем, преди да се регистрираме в онлайн букмейкър?

Светът на спортните залози е необятен и предлага много възможности за забавление. За много хора е източник и на допълнителен доход. За да се случи особено последното, човек трябва да влезе в този свят с правилните очаквания и правилната подготовка.

На първо място е важно да се избират само коректни и лицензирани букмейкъри, чиято дейност е законна и под надзор. Има много букмейкъри онлайн, но не всеки един от тях е подходящ. Ще ви запознаем с информацията, която ви е необходима, за да може да преценявате това самостоятелно.

Как да разберем дали един букмейкър е лицензиран?

Обикновено, когато отворите уеб страницата, трябва да се насочите в най-долната нейна част. Там ще откриете описание на всеки един лиценз, с който сайтът разполага. Всеки един лиценз се състои от два елемента. На първо място има решение, с което е издадено разрешението - с номер и дата. Втората част е удостоверение, което отново има номер и дата на издаване. Всеки лиценз е за конкретна дейност. В нашият случай ни интересуват лицензите за спортни залози и залози на случайни събития.

Разбира се е добра идея да направим собствена справка дали това отговаря на истината. В България органът, който отговаря за лицензирането на хазартни оператори, е НАП. Националната агенция по приходите поддържа два регистъра - тук. Един за лицензираните оператори и друг за такива, за които е установено, че оперират нелегално.

След като си изберем букмейкър, трябва да оценим какви възможности ни предлага

На първо място ще разгледаме какви са основните функционалности и техните възможности. Например, ако сме фенове на футбола, за нас ще е важно кои първенства се предлагат за залог, с какво покритие на срещите в тях, дали има пряко предаване, какви са коефициентите и т.н. Ще е важно да установим какви са възможности за залози на живо. Има ли възможност за затваряне на залог? Какви пазари се поддържат за затваряне? Важно е дали ще можем бързо и лесно да се ориентираме в платформата. Нуждите на всеки потребител са различни, но ни интересува цялостно преживяване, което ще получим.

Какви допълнителни възможности за залози и печалби има?

За букмейкърите е характерно, че предлагат собствен каталог от бонуси и промоции. Както за привличане на нови клиенти, така и за задържане на настоящите такива. Най-важните елементи от тези каталози за нас са бонусите към депозитите и безплатните залози.

Задайте си следните въпроси:

  • Колко процента към депозита са бонусите, които се предлагат?
  • До каква сума може да бъде бонусът?
  • Колко пъти и за колко време трябва да се превъртят бонусите?
  • Какви са минималните коефициенти за залог с бонус и има ли забранени пазари?
  • Колко често се предоставят безплатни залози и при какви условия?
  • Има ли други промоционални кампании, от които да се възползваме – за залози на определени срещи, за връщане на загуби, за увеличаване на печалбата и т.н.?
  • Организират ли се игри с възможност за допълнителни парични и предметни награди? Като лотарии и томболи например.
  • Има ли лоялна програма и какво може да се получи от нея?

Много важно е какви платежни методи се предлагат

Това със сигурност е най-важната част от преживяването. Как ще депозираме и изтегляме средства, колко време ще отнеме, какви са минималните и максималните суми, има ли някакви такси и прочие. Методи като депозит и теглене с банкова карта или банков трансфер са нещо обичайно. Различните букмейкъри могат да предлагат и други възможности, част от които са специфични за конкретната марка. Има възможности за използване на услуги за трансфер на пари, които са във физически обекти, а не онлайн. Има възможност да се използват различни мобилни и електронни портфейли. Въпрос на лично предпочитание е и е хубаво да се има предвид.

Как можем да се свържем с отдела за обслужване на клиенти

Рано или късно възникват някакви въпроси, на които само служител на компанията може да отговори. Букмейкърите, които са лицензирани в България, спазват добър стандарт по отношение качеството на обслужване. Проверете какви са начините за връзка. Обикновено има чат на живо със служител, директно от сайта на букмейкъра. Някои букмейкъри предлагат телефонен номер за контакт, форма за запитване чрез имейл, секция с често задавани въпроси и друга информация. Проверете какво е работното време на отдела. Може да направите и пробно запитване, за да видите как става и как ще ви обслужат.

Какви други възможности се предлагат освен спортни залози?

Повечето букмейкъри предлагат и други секции, освен тези за спортни залози и залози на живо. В тези секции се намират различни по тип игри. Някои са игри на умения, други са игри на късмета, трети са социални игри, четвърти целят да ни пренесат в определена атмосфера. Има някои букмейкъри, които организират фентъзи лиги или предлагат виртуални спортове. Вариантите са наистина неограничени и е добре да разгледате какво има като варианти, за да прецените кое ви устройва най-пълно.

Ако направите анализ, използвайки тези отправни точки, ще придобиете необходимата представа за това какво предлага даден букмейкър. Ще може да се уверите, че то е на достатъчно добро ниво спрямо регулаторната рамка, но и според вашите нужди. Защото в крайна сметка те са най-важното нещо. Спортните залози са хоби, което трябва да носи удоволствие и наслада. Изборът на точната платформа е ключов фактор това да се случи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Електронни спортове