Капитанът на националите за Купа Дейвис: Изключително съм доволен от постигнатите две победи

Капитанът на националния отбор по тенис Валентин Димов коментира пред БЛИЦ мача срещу Нова Зеландия за Купа Дейвис. Александър Лазаров и Димитър Кузманов постигнаха по една победа на сингъл, а България е само на един успех от историческо класиране в Световна група I на турнира.

"Изключително съм доволен от постигнатите две победи. Не бяха никак леки. Лазаров имаше труден първи сет, отне му малко време да намери своята игра. С напредването на мача заигра по-добре и уверено стигна до победата в два сета. Мико не успя да започне по най-добрия начин, но през годините е показвал борбеност и сърцата игра. Сега отново успя да се съвземе след загубената първа част и да спечели в три сета. Помогна му и голямата увереност и подкрепа, която получи от останалите момчета от отбора в течение на срещата. Не бих казал, че доброто начало на мача с Нова Зеландия ни дава повод за отпускане, тъй като не сме си свършили работата до край. Остава ни двубой на двойки, след което, ако не сме спечелили, предстоят нови срещи по единично. Смятам, че момчетата са мотивирани на 100% за утрешните мачове и се надявам да стигнем до крайната победа. Познаваме съперниците. Единият от тях 15-и в света на двойки. Нова Зеландия разполага с опитна и обиграна двойка. Това не ни притеснява, а ни мотивира. Разполагаме с млади момчета, които са надъхани и отдадени в преследването на целите си на корта. Имаме своите шансове. Излизаме за победа още на двойките", коментира капитанът на националния отбор.

"Всичко е наред от страна на домакините, не срещаме никакви проблеми. Радваме се на изключително голяма подкрепа. Българи от цяла Нова Зеландия са се събрали и ни подкрепят. Има дори човек с тъпан. Тази подкрепа ни мотивира допълнително да търсим крайната победа. Най-голямата награда за всички в отбора ще бъде, че влизаме в историята и ще имаме шанс да играем в Първа световна група, което никога не е постигано от наш национален отбор. Това ще неописуемо. Не бива обаче да избързваме с радостта, тъй като още не сме си свършили работата", завърши Валентин Димов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт