Катарците с мераци да си купят още два клуба - в Италия и Испания

Домакинството на Катар на Световното първенство и успехът с покупката на ПСЖ кара катарските шейхове да искат да разширят обхвата си в европейския футбол и сега те се насочват към два клуба в две от основните лиги в Европа.

Вече е известно, че Катар е представил мега оферта за придобиване на исторически италиански клуб, но предаването "Чирингито" в Испания уверява, че катарците искат да направят скок на полуострова и да закупят испански отбор.

Арабската страна вече е подала оферта за Сампдория, отбор, който в момента е в Серия A. Операцията се ръководи от Халид Фалех Ал Тани, член на катарското кралско семейство, и той се опитва да убеди Масимо Фереро, настоящия собственик на клуба да сключи сделката. 
„Влюбих се в града и в Сампдория и реших да купя клуба. Изпратихме предложение и чакаме края възможно най-скоро“, обясни Халид Фалех Ал Тани пред агенция ANSA.

В Испания не е ясно кой отбор възнамеряват да придобият, но преди време имаше слухове за възможна продажба на Еспаньол и един от кандидатите може да бъде групата Qatar Sports Investments (QSI), която в момента управлява ПСЖ.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт