Катастрофален старт на България за е-Евро 2021

След оптимистичния дебют в електронния спорт на националния отбор на България по е-футбол на PES, тимът на селекционера Емил Димитров претърпя и първо голямо разочарование. Година след третото място в квалификациите за е-Евро 2020, „лъвовете“ тръгнаха кошмарно към следващия голям форум на Стария континент. Четири поражения в първите четири квалификации подействаха отрезвително на представителния ни тим.

Най-тежко бе крушението от Полша – 0:7, а резултатът се формира от два мача, изиграни от националите Иван Ванчев и Радослав Христов. „Трикольорите“ отстъпиха и с 1:2 от Германия, въпреки че Христов спечели своя двубой с 1:0. Разочароващи бяха и резултатите срещу Латвия (3:4) и Казахстан (1:2).

„Борихме се здраво, но не успяхме да запишем точки – анализира наставникът Емил Димитров във вторите квалификации под негово ръководство. -  Адмирации към Радослав Христов, който записа единствените ни победи - с по 1:0 срещу Германия и Казахстан. Победата над Германия бе срещу най-титулувания немски играч - El_Matador, който понастоящем играе в e-футбол дивизията на Шалке 04 и който миналата година стана повод за жалбата ни срещу отбора на Германия. Иска ми се възможно най-скоро да забравим тези двубои и да се концентрираме върху реваншите.“

Вторите мачове са на 12 април. Полша, Германия и Казахстан са с по 9 точки, Латвия има 3, а България е с нулев актив.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Електронни спортове