Казахстан поведе с 2-0 победи срещу България в сблъсъка между двата тима за Купа "Дейвис"

Отборът на Казахстан поведе с 2-0 победи срещу България в сблъсъка между двата тима за Купа "Дейвис", след като във втория мач на сингъл първата ракета на гостите Александър Бублик надигра Янаки Милев. На централния корт на Българския национален тенис център (БНТЦ) 19-годишният Милев отстъпи с 4:6, 1:6.

"Имаше доста напрежение. Опитах се да го овладея, но той е доста добър играч. Малко не ми достигна. Не сервирах добре и в първия, и във втория сет и той се възползва от шансовете си. Аз не успях да го направя и затова изгубих сета, а след това и мача", заяви Милев в интервю за БНТ.

Младият български състезател благодари още на публиката по трибуните за подкрепата и изрази надежда, че утре нашият отбор ще има сили да стигне до пълния обрат в сблъсъка и да елиминира Казахстан, въпреки че вече изостава с 0-2 победи.

"Труден дебют, но едно добро начало. Благодаря на отбора и на капитана за възможността да играя. Атмосферата наистина е уникална, чувствах се у дома. Благодаря за подкрепата и се надявам утре да имаме шанс да обърнем двубоя", завърши Янаки Милев.

В първия сингъл от срещата първата ракета на страната Димитър Кузманов загуби от Тимофей Скатов с 6:3, 4:6, 3:6 за 2:47 часа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Извън терена