„Ауди“ изтегля 127 000 нови автомобила заради проблеми с емисиите

„Епъл“ може да спре iPhone X още през лятото Потребителите в Китай не го харесват

Ликвидирани са нападателите на хотела в Кабул Акцията продължи 12 часа

Статуята на свободата затвори за посетители

Холандската полиция ще конфискува скъпи дрехи от младежи, ако не обяснят как са платили за тях

Времето ще е облачно, с валежи от дъжд и сняг

Две жертви и десетки ранени при пожар в хотел в Прага (ВИДЕО)

Европа ще рециклира всички пластмасови опаковки след 2030 г.

Молдова ще иска компенсация от Русия заради „окупацията“ на Приднестровието

Спряха камионите по няколко направления заради снега

Просветният министър: Привличането на млади учители е предизвикателство

Въоръжена атака срещу 5-звезден хотел в Кабул

Вижте акцентите от броя на „Труд“ в неделя, 21 януари 2018

Меркел и Борисов в отговор на “Труд”: България влиза много скоро в Шенген Премиерът събира европейските лидери и Реджеп Ердоган във Варна

Командоси щурмуват пробно прототипи на стената на Тръмп

ОББ и Си Банк се обединяват

Обединена българска банка и Си Банк се обединяват. Сделката за 610 милиона евро бе анонсирана още в края на миналата година, но сега бяха оповестени подробности около плановете. Все още не е решено как ще се казва новата финансова институция, вероятно ще е името на една от двете банки.
Очаква се одобренията на всички регулаторни органи да бъдат получени до средата на годината, когато сделката ще бъде юридически финализирана.

„За нас тази сделка е много важна. Вече ще сме трети в България в банковия сектор. Освен СИБАНК притежаваме и ОББ, което очевидно е лидерска пазарна позиция. Освен това притежаваме и ДЗИ, който също е голям застраховател в страната. В комбинация от тези финансови активи е особено важно за нас. На първо място стратегически, но и защото ние вярваме в тази страна, която отбелязва значително икономическо развитие. Когато през 2009 дефинирахме основните си пазари, България бе определена като основна задача“, заяви главният изпълнителен директор на групата Йохан Тейз. той допълни, че с оглед на благоприятните прогнози за повишаване на БВП на страната с нива над средноевропейските има благоприятни условия за икономическо развитие.

Според него с придобиването на ОББ се прави голяма стъпка, както в сферата на банкирането, така и в застраховането: „Имаме голям пазарен дял и целта ни е да изградим застрахователен и банков бизнес по модела на нашата група“.

Главният изпълнителен директор на КKBC Group допълни, че предстои концентрация върху множество продукти. По думите му заедно със СИБАНК са се концентрирали върху продължителен растеж:

„Възнамеряваме да развиваме този процес на развитие за тези нови продукти, които ще предложим след придобиването на ОББ, за да могат те да достигнат до още по-добра пазарна позиция“.

Продажбата е в рамките на план за преструктуриране на гръцката кредитна институция и ще бъде последвана от продажби на дъщерните й клонове в Кипър и Румъния. Националната банка на Гърция продава дял от 99,1 на сто от ОББ и лизинговото подразделение Интерлийз (Interlease EAD) на белгийската банкова група Кей Би Си (KBC Group) за 610 млн. евро.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.