Клубовете регистрират делегати за Конгреса на БФС до утре

Футболните кубове в България имат срок до 21 септември (вторник), за да регистрират своите кандидати за извънредния Конгрес на Българския футболен съюз, който бе насрочен за 12 октомври.

Отборите вече са получили документацията от родната ни централа и трябва да заявят своите представители, като процедурата за това зависи от правния статус на клубовете. Важно е да се отбележи, че един делегат може да представлява един-единствен клуб и няма право да работи с пълномощно.

В дневния ред на Конгреса са залегнали осем точки, които бяха определени от 189-те клуба, които поискаха да бъде свикано Общото събрание след подписа, инициирана от екипа на кандидата за президент на БФС Димитър Бербатов:

1. Одобряване на доклад на ИК относно изключване на членове на БФС и констатирано прекратяване на членството на футболни клубове в БФС по причини, различни от изключване.

2. Прекратяване на мандата и правомощията и освобождаване от длъжност на Президента на БФС.

3. Прекратяване на мандата и правомощията и освобождаване от длъжност на членовете на ИК на БФС.

4. Избор на президент на БФС с мандат от 4 години, считано от датата на Конгреса.

5. Избор на членове на ИК на БФС с мандат от 4 години, считано от датата на Конгреса.

6. Приемане на нови членове на БФС.

7. Промени в Устава.

8. Разни.

Според решението на Софийски градски съд, извънредният Конгрес трябва да се проведе на 12 октомври от 10.00 часа в зала 1 на НДК.

При липса на кворум от над 50% от клубовете ще бъде изчакан един час, а след това Общото събрание може да започне с наличните клубове.

Малко по-рано стана ясно, че собственикът на Локомотив Пловдив Христо Крушарски се отказва от намерението си да се кандидатира за президентския пост в родния футбол. До този момент единствените двама, които изявиха желание да оглавят БФС са Димитър Бербатов и Борислав Михайлов.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ