Костов: Винаги съм усещал подкрепата на ръководството

Николай Костов, старши треньорът на "Левски", призна, че усеща доверието и подкрепата на клуба, въпреки незадоволителните резултати. "Сините" са в серия от три поредни загуби, което удари сериозно по амбициите за класиране в Европа и успешен сезон.

„Винаги съм усещал подкрепа от ръководството на клуба, най-вече от Сираков, Боримиров и Йовов - обяви Костов на пресконференция преди мача с "Берое". - Що се касае до публиката, разбира се, не на всеки се харесва Костов. Костов не играе за себе си, той е треньор на този отбор. Вярвам, че имаме добри играчи, просто количеството им е малко. Вярвам в това, което правим. Надявам се да излезем от тази ситуация. Разбрах, че феновете от Сектор „Б“ ще отсъстват от мача. Не вярвам, че ще зарежат футболистите, защото те са прекрасни и играят добър футбол.. Те са чувствителни, живи същества и играят за публиката. Не им е лесно и трябва да проявяваме разбиране по тези въпроси“, каза той за недоволството на част от публиката.

„Аз съм поел веднъж отговорността веднъж, втори път, трети път и я поемам винаги. Имахме невероятна подкрепа досега. Имахме невероятна атмосфера. След като загубихме тези мачове, доверието отслабва, което е неизбежно, защото сме на Балканите, където сме по-чувствителни, обидчиви и приемаме нещата. Понякога ни идва в повече. Ако разкъсаме мачовете, изиграхме много слаб мач с ЦСКА. Имаме обективни причини, но няма да говорим за тях, защото ще звучи като извинение. Изиграхме второ слабо полувреме срещу Лудогорец, както и срещу Славия. Мислим над тези неща, работим с екипа, разясняваме тези моменти. Вярвам, че заедно с играчите и положителна публика пак ще излезем от тази ситуация и ще бъдем по-силни следващият сезон“.

Той говори и за ситуацията с Цунами, който бе атакуван от фенове след 1:3 от "Черно море" на "Тича": „Цунами е голям мъжкар, даже не съм говорил с него за това. В съблекалнята след мача с Черно море го успокоявахме, но той ще излезе от тази ситуация“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ