Красен Кралев отговори:  Няма да позволя да ме очерните с методи от преди 60 години, гордея се с работата си и със служителите на ММС

Национален младежки форум, където членува дъщерята на Антон Кутев, е получил финансиране през 2020 година

Критериите по Национална програма за изпълнение на младежки дейности  по член 10а от Закона за хазарта са изготвени по време на първия служебен кабинет на Румен Радев. Ние следваме стриктно указанията и нормативните актове, изготвени от министър  Даниела Дашева през 2017 година. Това заяви бившият министър на младежта и спорта Красен Кралев на пресконференция в Русе. Пред медиите Кралев опроверга твърденията, изнесени от служебния министър на спорта  Андрей Кузманов и говорителя на Министерски съвет Антон Кутев. Според Кралев Програмата е сред най-успешните в последните години. Той беше категоричен, че е невъзможно да са били извършвани нарушения при избора на изпълнители на проекти по програмата, защото те са били проверявани от специална комисия и всички дейности по програмата са отчетени публично на официалния сайт на Министерство на младежта и спорта (ММС).

Бившият министър беше категоричен, че служебният кабинет се опитва да манипулира общественото мнение с измислени данни, които не отговарят на истината. „Извършва се безпрецедентна атака срещу ММС. Няма да допусна с похвати от преди 60 години да очернят свършеното от мен“, заяви Красен Кралев. Той беше категоричен, че се гордее изключително много с изпълнението на „Национална програма за изпълнение на младежки дейности“ и със служителите на ММС. По думите му от 2017 до 2020 година по тази програма са реализирани 184 проекта и всяка година са достигани пряко между 400 хиляди и един милион души. „Благодарение на Програмата достигнахме ефективно до всички уязвими групи, осъществихме превенция на социалното изключване, постигнахме повишаване на гражданската активност на младите хора“, допълни Кралев.

Той обясни, че между 180 и 200 организации годишно кандидатстват по програ

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини