Кръстаич: Футболистите заслужават само похвали

Младен Кръстаич, новият селекционер на България, засипа с похвали своите футболисти преди официалния си дебят начело на „трикольорите“. Съперник в първия мач на сърбина е Гибралтар, ударил сериозно по реномето на отбора ни след 1:1 през юни.

„Не съм човек, който ще говори за предишни мачове – обясни доскорошният наставник на „Макаби“ (Тел Авив). - Със сигурност цяла Европа бе изненадана от резултата в Гибралтар, с цялото ми уважение към съперника. Що се отнася до двубоя сега, смятам, че сме фаворити все пак. Футболистите сами знаят какво могат, имат достатъчно качества, за да стигнем до победата. Не търсим алиби, знам какво можем. Цел №1 е да изиграем добър мач с Гибралтар. Футболистите заслужават само похвали за това, което показаха през последните 5 дни.“

"Не мислим за изпадане от групата - никога не съм разсъждавал така. Цел номер 1 е да изнесем един добър мач срещу Гибралтар. Футболистите заслужават похвала за показаното през последните пет дни. Ще сме максимално концентрирани за мача. Винаги за мен е било важно да бъда част от отбора. Не съм възпитан да се изтъквам. Като треньор се старая да правя така, че футболистите да максимално концентрирани. Добрата атмосфера позволява играчът да дава своя максимум. Имам и аз своите граници, естествено. Винаги мога да разбера, когато не се получи нещо на терена  - удар, пас, но не приемам да нямаш желание."

Кръстаич подчерта, че капитан на България ще бъде Кирил Десподов, но не пожела да разкрие на кого ще заложи под рамката. За фаворит обаче е сочен Светослав Вуцов от „Славия“.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ